Stația Pământ 12: Apocalipse de lux – Antologia Colecției Seniorii Imaginației 2023
Titlu: Stația Pământ 12: Apocalipse de lux
Autori: Cezarina Anghilac, Roxana Brânceanu, Eugen Cadaru, Sebastian A. Corn, Dan Doboș, Cătălina Fometici, Alexandru Maniu, Adrian Mihălțianu, Ciprian Mitoceanu, Dan Panaet, Florin Stanciu și Andi Valachi
Anul publicării: 2023
Colecția Seniorii imaginației
Editura Eagle
Format: Paperback
Gen: Proză scurtă, Science Fiction
ISBN 978-606-8790-29-9
Număr de pagini: 306
Sefeul românesc nu doar că este viu, ci și mai puternic decât poate părea la o analiză superficială.
Prezentarea editurii
„A doua antologie a colecției Seniorii Imaginației poate fi privită la fel ca precedenta: un portret de familie, un instantaneu al sefeului contemporan din țara noastră. Nu voi face judecăți de valoare pentru fiecare proză în parte. Las astfel de aprecieri pe seama cititorilor pentru că, ne place sau nu, aceștia se constituie în juriul ultim.
Totuși, ceva trebuie subliniat, și anume: diversitatea abordărilor și jocul creativ al autorilor pe tema dată. Ceea ce, în opinia mea, reprezintă un cert câștig. De bună seamă că fiecare cititor își va crea propriul clasament, după preferințe. Acest lucru e cât se poate de firesc. Nici n-ar avea cum să fie altfel, având în vedere vocile distincte care semnează prozele din volum.” (Marian Truță)
În acest volum douăsprezece povestiri science-fiction:
- De împrumut – Cezarina Anghilac
- Din ceața nordului – Roxana Brînceanu
- Printre blocuri. Sau, mai bine, pe deasupra lor – Eugen Cadaru
- Arca lui Nuh – Sebastian A. Corn
- cinemAI – Dan Doboș
- Ultimul dans, în amurg – Cătălina Fometici
- Ground Control to Baby Tom – Alexandru Maniu
- Păianjenul deșertului – Adrian Mihălțianu
- Reuniune de familie – Ciprian Mitoceanu
- Mina de petrol – Dan Panaet
- Entomologus – Florin Stanciu
- Războiul lumilor – Andi Valachi
Confesiunile domnului Freejoy, de Șerban Andrei Mazilu, Andreea Sterea
Titlu: Confesiunile domnului Freejoy
Autori: Șerban Andrei Mazilu, Andreea Sterea
ISBN: 978-606-9027-19-6
Editor: Editura Crux
Dată publicare: 2023
Număr de pagini: 400
Prezentarea editurii
În Deuxterre, un tărâm în care practicile religioase și oculte sunt interzise prin lege, iar autoritățile îi arestează chiar și pe curioși, prezența misteriosului domn Freejoy este pe cât de ironică, pe-atât de necesară. Investigând un lanț de sinucideri bizare, Adelind Ness se vede nevoită să accepte târgul cu acest ciudat negustor „de antichități” pentru a descoperi adevărul. Împreună cu el și alte personaje la fel de neobișnuite, tânăra arhitectă se trezește trăind o aventură nebunească, plină de enigme și pericole, entități din alte lumi și răspunsuri care nu fac decât să genereze și mai multe întrebări, totul culminând într-o confruntare pe care niciodată nu ar fi putut să și-o imagineze.
***
Ocult? Check! Ritualuri, magie neagră, pentagrame, demoni ai lumii noastre și ai celei de dincolo? Check! Lovecraft vibe? Check! Condei? În dublu exemplar chiar, ceea ce nu poate fi decât o încântare! Romanul Confesiunile domnului Freejoy este un regal fantasy, menit să completeze cu un nou titlu un multivers care a început di grande cu romanul Anotimpul pumnalelor.
Germin Petcu – scriitor
***
Am stat și m-am gândit cu ce să asemăn peripețiile protagoniștilor din romanul Confesiunile domnului Freejoy de Andrei Mazilu și Andreea Sterea. American Gods („Zei americani”), de Neil Gaiman, a fost răspunsul firesc. În fond, entitățile care uneltesc și se sucesc, se înfruntă mai mult sau mai puțin fățiș, și influențează soarta lumilor, sunt prezente și între aceste pagini. Îndrăznesc să prezic că și fandom-ul Marvelverse nu se va da în lături de la lectură, iar aceasta îi va fi pe plac. Am găsit suficiente trimiteri care să mă facă să mustăcesc.
Iulia Dromereschi – traducătoare, jurnalistă culturală, fondatoare AIVImedia.hub
***
Romanul Confesiunile domnului Freejoy ar putea concura cu ușurință cu bestseller-uri SF&F din zona anglo-saxonă, și cred că asta spune totul despre felul în care Andrei Mazilu și Andreea Sterea reușesc să dea naștere unei povești detectiviste cu iz lovecraftian. Dacă v-au plăcut Sandman al lui Neil Gaiman ori Lucifer al lui Tom Kapinos, cu siguranță veți fi fascinați și de Ruan Freejoy, misteriosul proprietar al magazinului Antique Fantastique.
Avem aici de-a face cu o poveste în care fantasy-ul și horror-ul se îmbină cu mystery-ul clasic, într-un cadru Art Deco desăvârșit, cu jazz, blues, Black Sabbath și AC/DC ca fundal sonor, iar scriitura explozivă a celor doi autori cucerește prin ritmul alert, atmosfera noir și scenele cinematografice.
Alexandra Medaru – scriitoare, poetă, jurnalistă culturală
***
Confesiunile domnului Freejoy se constituie într-o cronică de investigație în tandem, cu iz de noir și hard-boiled, desfășurată în planul realității perceptibile și al celei supranaturale. Eroii noștri – un detectiv cel puțin excentric și o tânără arhitectă impetuoasă – evoluează prin viscerele unei flamboaiante lumi gaslamp fantasy cu iz habsburgico-interbelic. Protagoniști noi și personaje deja cunoscute din multiversul lui Andrei Mazilu încearcă să reziste împreună forțelor malefice oculte, într-o disperată confruntare dintre licărul umanului și întunericul și oroarea abisului.
Marius Andrei – promotor cultural
Diavolul din Freisetzburg, de Roxana Ruscior
Titlu: Diavolul din Freisetzburg
Autor: Roxana Ruscior
Data apariției : 23 mai 2023
Colecție: Biblioteca de Proza Contemporana
Tip copertă: Broșată
Format: 130×200
Număr de pagini: 304
ISBN : 978-606-33-9887-2
Descrierea editurii
ROXANA RUSCIOR (n. 1982, București), absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București, a lucrat 15 ani în presă, apoi în agenții de PR și de marketing online. A debutat editorial în anul 2013 cu romanul Armata Domnului, inspirat dintr-un eveniment real: răpirea unor jurnaliști români în Irak. A urmat romanul SF Un nou Pământ (2021). Colaborează la revista Ficțiunea OPTm.
O femeie din Praga, cu origini românești, în contextul nazismului și al lagărelor germane, un mister, alunecări în fantastic, plus un final ingenios, neașteptat.
„Un roman cu mister, cu suspans, uneori atroce, care invită la o meditație intimă asupra naturii răului, făcându-te să înțelegi că nimic din ceea ce te înspăimântă nu-ți este de fapt străin, impresie întărită în primul rând de personajul central, Karl von Arent, un prototip faustic original. Vei continua, cu siguranță, să te gândești la acest roman multă vreme.” ALINA PAVELESCU
Al doilea F din Fericire, de Robert Gion
Titlu: Al doilea F din Fericire
Autor: Robert Gion
Editura Pavcon
Coperta: George Ionescu (asistat de AI)
Nr. pag.: 208
ISBN 978-606-9625-64-4
Descriere
Dacă îți place literatura horror, aceasta este culegerea de povestiri care te va face să simți în fiecare celulă fiorul groazei. Căci toate cele opt povestiri au fost create de scriitorul Robert Gion cu un ingredient special, pe care numai el îl deține, menit să intensifice trăirile cele mai tenebroase pe care un cititor le poate avea.
Dacă nu îți place literatura horror, poate că ar fi timpul să încerci începând cu această carte. După lecturarea ei te vei afla în fața a două opțiuni: ori nu vei mai pune mâna pe o carte de groază câte zile vei mai avea… ori te vei îndrăgosti iremediabil de acest gen literar atât de mult iubit.
Oricum, și într-un caz și în celălalt, vei experimenta o scriitură puternică, viguroasă, matură și plină de suspans și imaginație, marca inconfundabilă a lui Robert Gion
Din sumar:
- Un pas în plus
- Norul, băiatul și laptele de alpaca
- Al doilea F din Fericire
- Tricofobia
- Părăsitul
- Invazia perfectă
- Barul din buzunar
- Pofta
Profetul naiv, de Voicu Bugariu
Titlu: Profetul naiv
Autor: Voicu Bugariu
Editura Pavcon
Coperta: George Ionescu (asistat de AI)
Nr. pag.: 316
ISBN 978-606-9625-69-9
Descrierea editurii
Profetul naiv este un roman à tiroirs. Povestirea cadru, preponderent eseistică, este confesiunea unui autor român de literatură SF, preocupat de genul preferat, dar și de situația geopolitică a lumii și a țării sale.
Evenimentele evocate în roman se petrec în al treilea deceniu al secolului nostru. Naratorul trăiește un contact insolit cu o entitate nonumană și capătă o anumită clarviziune (discutabilă) în legătură cu lumea vremii sale.
Ca și în alte sefeuri ale sale, Voicu Bugariu reușește să argumenteze în mod convingător ideea că literaturii SF îi sunt accesibile nu numai aventurile fizice, dar și dezbaterile asupra condiției umane.
Hegemonul și Fiara, de Eugen Gomboș
Titlu: Hegemonul și Fiara
Autor: Eugen Gomboș
Editura Pavcon
Coperta: George Ionescu (asistat de AI)
Nr. pag.: 272
ISBN 978-606-9625-74-3
Descrierea editurii
Povestirea care dă titlul acestei culegeri de proze SF şi F, „Hegemonul şi Fiara” descrie, într-un stil curgător şi dulce ca mierea, o călătorie fascinantă a eroului, într-un univers în care interacționează două lumi: o planetă primitivă și un Imperiu stăpânit de un hegemon. Perspectiva poveştii ne este oferită de un locuitor al lumii primitive, care ajunge să îl întâlnească și să îl înțeleagă, în cele din urmă, pe hegemon.
Narațiunea este construită în jurul întâlnirii dintre protagonist și hegemon, creând un contrast puternic între cele două lumi. Protagonistul este fascinat și uimit de puterea și intelectul hegemonului, dar și de motivul pentru care acesta a venit pe planeta lui. Hegemonul dorește, în schimb, să descopere secretul Fiarelor, entități înfricoșătoare provenite din afara universului cunoscut. Tensiunea şi misterul legate de aceste ființe dau povestirii un aer mistic, enigmatic, pe alocuri tenebros.
Relația dintre băştinaş și hegemon evoluează în timpul călătoriei lor și dezvăluie o apropiere surprinzătoare. Protagonistul admiră inteligența și abilitățile hegemonului, în timp ce hegemonul descoperă calități valoroase în oameni. Dialogurile dintre ei sunt pline de profunzime și înțelegere reciprocă.
Interesantă este și tema întrebărilor existențiale cu privire la nimic și la universul dincolo de limita cunoscută. Ideea că nimicul poate lua formă în Fiarele din afara universului provoacă, la rândul ei, o multitudine de întrebări și reflecții.
Deși finalul povestirii este lăsat deschis interpretărilor, „Hegemonul și Fiara” este o lucrare interesantă și complexă, care pune sub semnul întrebării limitele cunoașterii și ale universului.
Alături de celelalte 25 de povestiri spectaculoase, volumul de față este unul complex și profund, menit să ne provoace de la prima până la ultima pagină să ne gândim la propria existență și la misterul care înconjoară universul în care existăm.
Din sumar:
- Secretul pietrei de jad
- Supraveghetorii
- Revenirea
- A doua șansă
- După potop
- Hegemonul și fiara
- Mâncătorul de timp
- Hegemonul meu
- Kuta Garay
- Groparul
- Biruința
- Uriașa albă
- Planeta mormânt
- Ecuația
- Inimă de android
- Destinul lui Mark
- Câinele lui Simion
- Bătrânul vagabond
- Nemuritorul
- Cruciatul
- Copilul-leu
- Scutierul
- Inter bonum et malum
- Asediul
- Dialogul
- Anticamera
Ferma de dinozauri (volumele 1 și 2), de Dan Rădoiu
Autor: Dan Rădoiu
Titlu: Ferma de dinozauri (volumele 1 și 2)
Editura Pavcon
Copertele: George Ionescu (asistat de AI)
Nr. pag.: vol. 1 – 380; vol 2 – 530
ISBN 978-606-9625-75-0
ISBN 978-606-9625-76-7 (cartea întâi)
ISBN 978-606-9625-77-4 (cartea a doua)
Bănuim de mult că suntem creația unei civilizații extraterestre, însă scopul pentru care au făcut-o a continuat să rămână un mister vreme de milenii. Până azi. David Aman, un hacker de geniu și posesorul unui umor extrem de negru, se trezește aruncat într-o cursă contra cronometru care îi va pune la încercare nu doar talentul profesional, dar și niște credințe vechi de când lumea. Misiunea care îi este încredințată pare imposibilă: salvarea întregii specii umane de la o dispariție bruscă și violentă.
Un roman cu o acțiune trepidantă și întorsături de situație uluitoare, cu idei și dileme care te lasă la propriu cu gura căscată, urmate de rezolvări de situație la care nu te-ai fi așteptat nicicând. O aventură pe care orice cititor ar trebui să o trăiască măcar o dată în viață! Dar băgăm mâna-n foc că acest roman nu va rămâne la o singură lectură din partea ta… Crede-ne pe cuvânt! Îți spunem din experiență!
The Embedding: Încorporarea
Titlu: The Embedding: Încorporarea
Autor: Ian Watson
Traducător: Antuza Genescu
Anul publicării: 2023
Colecția Seniorii imaginației
Editura Eagle
Format: Paperback
Gen: Science Fiction
ISBN 978-606-8315-83-6
Număr de pagini: 294
Prezentarea editurii
„Cel mai spectaculos lucru din Science Fiction, de la uimitorul Solaris încoace” (Spectator)
Nominalizat pentru premiile Nebula. Câștigător al Premiului Apollo, John W. Campbell Memorial și Kurd Lasswitz – acordat de profesioniștii din SF-ul german.
Cu o suficiență nejustificată, omul civilizat își continuă încercările de a stăpâni spațiul interior și exterior. Psiholingvistica și proiectele călătoriilor spațiale extind, în direcții diferite, limitele cunoașterii și înțelegerii noastre.
Dar există deja alții în contact cu realități pe care oamenii de știință abia dacă le pot înțelege: un trib de indieni din Amazonia a descoperit, sub efectul drogurilor, moduri de a vedea și de a se exprima care spulberă ideile convenționale despre lumea reală, iar ființe de pe o planetă aflată la 1103 ani lumină sosesc pentru a oferi secretele călătoriilor interstelare – cu un preț.
Romanul de debut al lui Ian Watson aparține science-fictionului cult și rafinat. Este el însuși o metaforă a conceptului de încorporare, cu care jonglează apelând la trei instanțe diferite ale intelectului: un lingvist, un șaman și un extraterestru. Lumile lor, realitățile lor – un grup de copii crescuți și educați în medii speciale, un trib amazonian funcționând strict între granițele miturilor ancestrale și o rasă de comercianți stelari bântuiți de o suferință atavică – se întâlnesc într-o intrigă din care nu lipsește dimensiunea politică și socială, supusă comentariilor excelente ale autorului.
The Embedding: Încorporarea (colecția Seniorii Imaginației) pune în lumină nu ființe – terestre sau extraterestre, ci concepte și trăsături care nu aparțin unui spațiu anume, ci universului, nici unui timp anume, ci atemporalului și nu străbat o realitate, ci un păienjeniș de realități. (Antuza Genescu)
Dune. Romanul grafic. Cartea a doua. Muad’dib, de Brian Herbert, Kevin J. Anderson, Raúl Allén , Patricia Martin
Titlu: Dune. Romanul grafic. Cartea a doua. Muad’dib
Autori: Brian Herbert, Kevin J. Anderson, Raúl Allén, Patricia Martin
Data apariției 2 oct. 2023
ISBN 978-606-43-1532-8
Traducător: Dan Doboș
Editura Nemira, Imprint Armada, Colecția Armada
Format Paperback
Dimensiuni 165 x 235 mm
Nr. pagini 176
Descrierea editurii
Elogii pentru Dune Romanul Grafic, cartea a doua, Muad’dib:
„Un mod fantastic de a citi romanul Dune și de a te scufunda într-o mare de detalii. Grafica limpede face ca firul narativ să fie ușor de urmărit și adaugă poveștii cele mai bune și mai surprinzătoare calități pe care le au de oferit romanele grafice.“
Alex Ross
Elogii pentru Dune Romanul grafic, cartea întâi, Dune:
„Păstrând esența care a făcut ca Dune să fie un roman science-fiction colosal și adăugându-i elemente vizuale impresionante, romanul grafic Dune, Cartea întâi este o adaptare de succes.“ – Foreword Reviews
„O adaptare capabilă să predea moștenirea Dune unei noi generații de cititori.“ – Comic Book Resources
„Grafica lui Raúl Allén și a Patriciei Martín este captivantă… Romanul grafic Dune, Cartea întâi este o adaptare scenă cu scenă a îndrăgitei opere originale, făcută de doi scriitori care sunt deja cunoscători ai planetei Arrakis.“ – Hollywood Reporter
„Paleta de culori face ca arșița mistuitoare și pustietatea planetei Arrakis să treacă dincolo de pagină. Ilustrațiile sunt grozave.“ – Nerdist
În romanul grafic Dune: Cartea a doua, Muad’Dib, al doilea volum din trilogia în care a fost adaptat romanul Dune publicat de Frank Herbert în 1965, tânărul Paul Atreides și mama sa, doamna Jessica, ajung în inima deșertului din Arrakis. Trădați de propriul medic, perfidul Dr. Yueh, și hăituiți de cei mai mari dușmani al lor, Harkonnenii, Paul și Jessica trebuie să-i găsească pe misterioșii fremeni sau să piară. În timp ce descoperă secretele bine păzite ale planetei, sunt puși în fața unor decizii care le vor schimba soarta și viața pentru totdeauna.
Această adaptare fidelă realizată de scriitorul BRIAN HERBERT, fiul lui FRANK HERBERT, și de KEVIN J. ANDERSON continuă să exploreze transformarea lui Paul dintr-un simplu băiat într-un personaj mesianic misterios.
Echipa artistică formată din RAÚL ALLÉN și PATRICIA MARTÍN dă din nou dovadă de o adevărată măiestrie în domeniul benzilor desenate, continuând abordarea originală din primul volum.
Viermii de nisip ai Dunei (Seria DUNE, partea a VIII-a), de Brian Herbert, Kevin J. Anderson
Titlu: Viermii de nisip ai Dunei (Seria DUNE, partea a VIII-a)
Autori: Brian Herbert, Kevin J. Anderson
Data apariției 16 oct. 2023
Titlu original: Sandworms of Dune
ISBN 978-606-43-1500-7
Traducător: Cristina Ghidoveanu
Editura Nemira, Imprint Armada, Colecția Armada
Format Paperback
Dimensiuni 130 x 200 mm
Nr. pagini 584
Descrierea editurii
Al optulea volum din seria DUNE.
Ithaca, nava refugiaților care au scăpat de pe planeta pârjolită Dune, încearcă să scape de un inamic terifiant și misterios.
Fugarii au folosit tehnologia genetică pentru a reînvia figuri-cheie din trecutul Dunei, inclusiv pe Paul MuadʼDib, căci au nevoie ca eroii din trecut să își folosească talentele speciale pentru a face față noilor pericole.
Mașinile gânditoare, despre care se credea că ar fi fost exterminate în timpul Jihadului Butlerian, se pare că au supraviețuit și că s-au întors acum, după zeci de mii de ani petrecuți în exil.
Vor putea, oare, eroii readuși la viață să le oprească și să salveze rasa umană de la anihilare?
„Dacă ești unul dintre fanii seriei originale, e foarte probabil să fii tentat să citești Vânătorii Dunei și Viermii de nisip ai Dunei cu o întrebare născută dintr-o doză de neîncredere: vor reuși Brian Herbert și Kevin J. Anderson să se ridice la nivelul lui Frank Herbert? Recomandarea mea este să lași prejudecățile la intrare și să te bucuri de o nouă vizită în universul Dune pentru finalul surprinzător al celei mai cunoscute aventuri spațiale scrise vreodată. The spice must flow!“ – MARIAN COMAN, redactor-șef ARMADA
Războiul etern, de Joe Haldeman
Titlu: Războiul etern
Autor: Joe Haldeman
Data apariției: 1 aug. 2023
Titlu original: The Forever War
ISBN 978-606-43-1648-6
Traducător: Mihai Dan Pavelescu
Editura Nemira, Imprint Armada, Colecția Armada
Format Paperback
Dimensiuni: 130 x 200 mm
Nr. pagini 280
Descrierea editurii
Roman câștigător al premiilor Hugo, Nebula & Locus
Soldatul William Mandella este trimis în spațiu pentru a lupta într-un război în care nu crede și care pare interminabil. Tot ce trebuie să facă pentru a se întoarce acasă este să supraviețuiască și să-și facă datoria față de Pământ. Dar întoarcerea „acasă“ se va dovedi și mai dificilă decât lupta. Dilatarea timpului cauzată de călătoriile cu viteza luminii a făcut ca Mandella să îmbătrânească doar luni, pe când pe Pământ s-au scurs secole de la plecarea lui…
„Să spui că Războiul etern este cea mai bună carte science-fiction care abordează tema războiului ar fi prea puțin. Este, fără îndoială, o poveste de război mai bună decât oricare alta pe care am citit-o.“ – William Gibson
„Probabil cel mai important roman de război scris după Vietnam… Haldeman, un veteran, este, fără doar și poate, un vizionar.“ – Junot Diaz
„Un clasic SF care nu îmbătrânește niciodată. Inspirat de experiența autorului în Vietnam, romanul lui Joe Haldeman explorează nu numai războiul, ci și efectele pe care acesta le are asupra oamenilor și a societății. Înfiorător de actual.“ – Marian Coman, redactor-șef Armada
Un strop de ură (Seria VEACUL NEBUNIEI, partea I), de Joe Abercrombie
Titlu: Un strop de ură (Seria VEACUL NEBUNIEI, partea I)
Autor: Joe Abercrombie
Data apariției: 25 aug. 2023
Titlu original: A little hatered
ISBN 978-606-43-1662-2
Traducător: Ruxandra Toma
Editura Nemira, Imprint Armada, Colecția Armada
Format: Paperback
Dimensiuni: 130 x 200 mm
Nr. pagini: 576
Descrierea editurii
Primul volum al seriei VEACUL NEBUNIEI
Bestseller The New York Times
Epoca mașinilor tocmai a început, dar veacul magiei refuză să piară…
Primul volum al trilogiei VEACUL NEBUNIEI ne poartă în viitorul lumii descrise în PRIMA LEGE. În Adua a început o adevărată revoluție industrială, totul pare să se schimbe, dar vechile dușmănii cer încă răzbunare.
Nordul se pregătește să invadeze din nou Englia, iar Leo dan Brock luptă să câștige faima și victoria în lupta împotriva năvălitorilor. Din păcate, nestatornicul prinț Orso, fiul regelui Jezal, se pricepe să dezamăgească, nu să-și respecte promisiunile.
Savine dan Glokta, fiica celui mai temut om din Uniune, o investitoare celebră, plănuiește să ajungă în vârful piramidei sociale, indiferent de mijloacele pe care va fi silită să le folosească pentru a-și atinge scopurile.
Revolta amenință echilibrul fragil din Englia, iar puterile magice ale unora dintre locuitori riscă să destabilizeze și mai mult o societate deloc armonioasă.
„Abercrombie continuă să facă tot ce știe el mai bine, așa că puneți-vă centurile de siguranță, pentru călătoria în care vă invită în Un strop de ură…“
Robin Hobb, autoarea seriilor de succes FARSEER și CORĂBIILE ÎNSUFLEȚITE
„Fir-ar să fie, cartea asta-i de-a dreptul magnifică!“
Adrian Tchaikovsky, autorul bestsellerelor internaționale Copiii timpului și Copiii distrugerii
„În lumea lui Abercrombie nu este loc pentru alb și negru, dar există loc pentru glorie. În lumea lui Abercrombie nu este loc pentru eroi, dar există loc pentru personaje memorabile. În lumea lui Abercrombie există loc pentru lupte sângeroase, pentru forță brută, pentru ură, pentru groază, dar și pentru un strop de magie. Fiindcă lumea lui Abercrombie este locul unora dintre cele mai puternice povești grimdark fantasy.“ – Marian Coman, redactor-șef Armada
Spațiul Revelației (Trilogia SPAȚIUL REVELAȚIEI, partea I), de Alastair Reynolds
Titlu: Spațiul Revelației (Trilogia SPAȚIUL REVELAȚIEI, partea I)
Autor: Alastair Reynolds
Traducător: Mihai Dan Pavelescu
Editura Nemira
Data apariției 27 iul. 2023
Titlu original: Revelation Space
ISBN 978-606-43-1650-9
Imprint Armada, Colecția Armada
Format Paperback
Dimensiuni 130 x 200 mm
Nr. pagini 704
Prezentarea editurii
Primul volum din trilogia SPAȚIUL REVELAȚIEI.
„O poveste care îți taie răsuflarea prin amploarea și detaliile ei, care face din Reynolds un maestru al genului space opera.“
The Times
Amarantinii au fost distruși în urmă cu nouă sute de mii de ani. Poate pentru că au avut ghinion sau, poate, din altă cauză. Pentru cei care colonizează acum planeta, Resurgam nu prezintă aproape niciun interes, nici măcar după descoperirea unui oraș amarantin multă vreme ascuns și a unei statui gigantice înfățișând un amarantin înaripat.
Strălucitul savant Dan Sylveste vrea să afle adevărul cu orice pret. Amarantinii au fost șterși de pe fața planetei dintr-un motiv. Însă pericolul e mai mare și mai aproape decât și-ar putea imagina…
„O carte copleșitor de ingenioasă… În viziunea lui Reynolds despre un viitor dominat de inteligența artificială se simte răceala întunericului dintre două stele.“ – Publishers Weekly
„Universul este cu adevărat complex și fascinant în seria SPAȚIUL REVELAȚIEI. Cu o imaginație uimitoare, Alastair Reynolds aduce în fața cititorilor o aventură spațială excepțională, în care se combină tulburător acțiunea palpitantă cu explorarea unor teme filozofice profunde. Space opera de cea mai bună calitate!“ – MARIAN COMAN,
redactor-șef Armada
Atacul Titanilor Omnibus 1 (vol. 1+2), de Hajime Isayama
Titlu: Atacul Titanilor Omnibus 1 (vol. 1+2)
Autor: Hajime Isayama
Data apariției 1 sept. 2023
Titlu original: Shingeki no kyojin
ISBN 978-606-43-1627-1
Traducător: Antonia Ivanciu, Mălina Coşan, Cosmin Tița
Editura Nemira, Imprint NEZUMI, Colecția NEZUMI
Format Paperback
Dimensiuni 128 x 185 mm
Nr. pagini 384
Descrierea editurii
Lumea se află sub dominația titanilor, iar ființele umane au devenit hrana lor. Încercând să le facă față, oamenii au construit ziduri uriașe, renunțând la libertate pentru a ține la distanță atacatorii. Dar pacea este doar o iluzie care, în cele din urmă, e spulberată de un titan colosal, capabil să spargă zidurile.
În acea zi nefastă, omenirea începe un război fără speranță împotriva titanilor. În acest timp, un băiat fermecat de necunoscutul de dincolo de ziduri jură să elimine toți titanii și se înrolează în armată alături de prietenii lui. Din păcate, istoria se repetă, iar Eren realizează că a subestimat teroarea provocată de titani și viețile tuturor sunt puse din nou în pericol.
Frații mei, dragonii, de Ovidiu Dragoș Argeșanu
Titlu: Frații mei, dragonii
Autor: Ovidiu Dragoș Argeșanu
Editura: Pro Dao
An de publicare: 2020
Dimensiuni: 13×20 cm
Format: Paperback
ISBN 978-606-93413-9-1
ISBN – Ediție digitală: 978-606-93413-2-2
Număr pagini238
Prezentarea editurii
Manualul de dragonologie al lui Ovidiu Dragoș Argeșanu propune răspunsuri pe cât de incredibile pentru unii, pe atât de simple pentru alții, la întrebări pe care teama sau reținerea le face să rămână nerostite.
O provocare rară. O mănușă aruncată de un autor cu aplomb, care vorbește cu convingere și seriozitate despre dragoni, declarând cu franchețe că ei există și vin la noi când ne așteptăm mai puțin. Iar dacă aceste entități și bune, și rele, asemenea oamenilor, nu vin ele la noi, ne cheamă pe noi la ele. Manualul de dragonologie al lui Ovidiu Dragoș Argeșanu propune răspunsuri pe cât de incredibile pentru unii, pe atât de simple pentru alții, la întrebări pe care teama sau reținerea le face să rămână nerostite. Senzațiile stranii, presimțirile și experiențele care împovărează sufletul, elementul misterios care dă farmec vieții sau, dimpotrivă, iscă spaimă și deznădejde, toate acestea, și câte altele, le pot lămuri dragonii, frații noștri, care nu așteaptă decât să-i ajutăm, ca să ne poată ajuta, la rândul lor.