ApIscalips de G. P. Ermin și Andreea Sterea
Titlu: ApIscalips
Autor: G. P. Ermin
Texte ilustrații: Andreea Sterea
Ilustrații: Alina Voinea
DTP: Oly Saldinger
ISBN: 978-606-9027-24-0
Editor: Editura Crux
Dată publicare: 2024
Număr de pagini: 252
Descrierea editurii
Apocalipsa e aici. Și e din cauza albinelor.
Nu, nu e o glumă. E știință, e realitate, e… ApIscalips.
G. P. Ermin prezintă un viitor tulburător, în care colapsul coloniilor de albine declanșează un efect domino devastator, împingând omenirea spre extincție. Singura noastră speranță? Inteligența Artificială (dar nu chiar așa cum îți imaginezi).
Oare vom reuși să supraviețuim fără albine? Și ce rol joacă extratereștrii în toată această poveste?
Descoperă un roman science-fiction plin de referințe culturale, speculație științifică și politico-economică și o doză sănătoasă de paranoia. ApIscalips nu este 100% distopie, cum nu este 100% nici istorie alternativă. Ficțiune SF de extrapolare socială, poate. Cu siguranță, o narațiune cutremurătoare, o explorare brutală a consecințelor ignorării semnalelor de alarmă ale naturii, o poveste despre disperare, luptă și o ultimă șansă pentru omenire.
Jucării de Laura Nureldin
Titlu: Jucării
Autor: Laura Nureldin
Producător: Editura BookForge
Cod produs: 978-606-985-475-4
Nr. pagini: 226
Tip copertă: Soft Cover
Gen literar: fantasy
Descrierea editurii
Un magazin de jucării exclusivist, o familie bună din Londra sfârșitului de secol XIX și o enigmă pentru generațiile următoare.
Toate au un numitor comun: trenulețul electric pe care fiul lordului și al lui lady Wortham îl primește în dar de ziua lui.
Din clipa în care mașinăria își începe circuitul pe micul său deal de catifea verde, lumile se întrepătrund într-un joc al imaginației și al realității inexplicabile.
Mozart și moartea de Voicu Bugariu
Titlu: Mozart și moartea
Autor: Voicu Bugariu
Editura Pavcon
Coperta: George Ionescu
Nr. pag.: 320
Format hard-cover: 18 x 24 cm
ISBN 978-606-9625-94-1
Descrierea editurii
Cartea care încununează întreaga operă literară a scriitorului şi criticului literar Voicu Bugariu. Volum de proză scurtă ficţională, cu tentă fantastică şi tuşe groase memorialistice, având ca lait-motiv femeia.
Au fost tipărite numai 100 de ex., toate autografiate de autor şi certificate de editură, de la nr. 1 până la nr. 100. Este o carte de colecţie, tipărită în ediţie de lux (coperte cartonate, îmbrăcată în supracopertă, legată manual şi cu fir textil ataşat ca semn de carte, format mare de 24×18 cm).
Cuprinde prozele:
Jocuri în timp
În anul acela
Se numeşte Mizeria
Amor senil
Vasilide & Pisilide
Adevărul este ciudat şi incomod
În nacelă
Mozart şi moartea
Întâlnire cu Floria
Ultimele trei minute ale Universului
Pe bulevard
Cvartet
Ucigaşul melcilor
Timiditate
Fulgerul mental
Noapte bună, Sophie
O amintire
În preajma nopţii
Autostop
Înaintând spre Piaţa Victoriei
În gară la Alba
O renunţare
Fetiţa şi Bobiţă
Noaptea măturătorului
Rolex
Un autor
O escapadă
Un ghost writwr
Constatările unui câine
Sob și Paloma
Adeptul stagnării
Moartea statistică
Animale bolnave
Insula pescărușilor de Mircea Liviu Goga
Titlu: Insula pescărușilor
Autor: Mircea Liviu Goga (R)
Editura Pavcon
Nr. pag.: 344
ISBN 978-606-8879-67-3
Colecţia: Colecţia Science-Fiction, #74
Descrierea editurii
Câștigător al prestigiosului Premiu Ion Hobana al Uniunii Scriitorilor din România, în 2011, romanul scriitorului și jurnalistului de radio Mircea Liviu Goga te va purta, dintr-un univers ale cărui repere le cunoști și îți sunt familiare, într-un multivers în care nenumăratele sensuri ale vieții îți vor da răspuns la întrebări existențiale.
Scris într-un ritm alert, care nu îți îngăduie, pur și simplu, să lași cartea din mână până la final, romanul ”INSULA PESCARUSILOR” – care beneficiază de o încântătoare copertă de George Ionescu – îți va dezvălui secrete ale vieții pe care cu greu le poți afla din altă parte, transformându-se astfel, dincolo de lectura savuroasă, într-o investiție în propria educație non-formală.
”În creier nu există lumină, sunete sau mirosuri. Ceea ce ajunge la el dinspre simţuri nu reprezintă decât semnale electrice pe care se străduieşte să le interpreteze şi să le ordoneze. O face pe baza unor algoritmi naturali cu care suntem dotaţi din naştere, dar şi prin alţii, dobândiţi ulterior. De obicei, simţurile oferă stimuli incompleţi. După cum s-a constatat, cam zece la sută dintr-o imagine e, propriu zis, primită dinspre ochi; restul de nouăzeci la sută e completată de creier pe baza unor reflexe, analogii, comparaţii, rememorări şi aşa mai departe. Aşadar, e posibil ca acolo, afară, să se întâmple multe lucruri pe care nu vom ajunge să le vedem niciodată. Ar putea, de pildă, să apară zâne sau elfi. Dar la o anumită vârstă ni s-a băgat în cap că zânele şi elfii nu există, deci creierul va ignora ase- menea apariţi.
Nişte americani (sau aşa cred) au făcut o experienţă pe nişte pisoi. Din clipa în care au deschis ochii, pisoiaşii au fost mutaţi într-o cameră circulară pe peretele căreia erau desenate dungi orizontale, albe şi negre. Doar dungi orizontale. Tavanul era alb, podeaua albă. Hrana şi apa li se dădeau în vase largi, vopsite, la rândul lor, în dungi orizontale. Şi îngrijitorul avea un halat şi pantaloni cu dungi orizontale.
După şase luni, pisoii au fost scoşi în curte. Cercetătorii erau curioşi: credeau că nu vor putea să se descurce deloc. Dar s-au înşelat, pisoii umblau încoace şi încolo explorând degajaţi şi veseli noul mediu. Undeva, în curte, se afla un stâlp subţire, de metal, înfipt în pământ. Unul dintre pisoi, alergând şi jucându-se, l-a întâlnit şi a dat, pur şi simplu, cu capul de el. S-a scuturat şi a vrut să treacă mai departe, dar iarăşi l-a lovit cu capul. Un alt pisoi a păţit la fel. Apoi, altul. Şi uite-aşa, cercetătorii au înţeles că pisoii nu puteau ocoli acel stâlp dintr-un motiv foarte simplu: nu-l vedeau. Acel stâlp, deşi se afla acolo, pentru nişte pisoi crescuţi între dungi orizontale era invizibil. Şi la fel orice alt obiect pe care ochii pisicilor nu-l puteau asimila cu dungile între care trăiseră până atunci.
În realitate, ochii lor vedeau foarte bine stâlpul, imaginea se forma perfect pe retină. Dar de-aici semnalul ajungea la creier, iar creierul refuza să aducă imaginea stâlpu- lui în conştiinţa pisicii.
Pentru un asemenea pisoi, până şi o poveste despre ceva vertical ar fi scandaloasă.
Un mediu de dungi orizontale este exact mediul în care sunt crescuţi copii noştri. Pentru că şi noi, la rândul nostru, am fost crescuţi aşa. Ceea ce ştiinţa nu cunoaşte, nu există. Ceea ce eu, sau tu, sau el nu înţelegem este, în mod sigur, absurd.
Etcaetera.
Dacă ochii tăi recunosc cumva vreo linie verticală a existenţei, vei fi, probabil, internat la balamuc sau discreditat. Nu există fantome. Nu există OZN-uri. Nu există Omul Zăpezii, nici Moş Crăciun şi nici Peter Pan. Toate astea sunt poveşti, iar poveştile nu sunt adevărate. Hai să fim serioşi, să ne vedem de treabă.
Din când în când, în viaţa noastră pătrunde ca de nicăieri o linie verticală. N-o vedem, n-o recunoaştem, dar ne izbim de ea şi o numim soartă, ghinion sau blestem. Nu înţelegem nici ce este şi nici motivul pentru care a apărut. Şi trecem mai departe fără să bănuim că, dacă ne-am şterge la ochi de orizontalitatea mediocră în care trăim, am putea zări lucruri minunate, care ne-ar schimba viaţa. Nouăzeci la sută din ceea ce vedem nu există: e completat de creier. E ca şi când, uitându-ne la un film, l-am vedea în proporţie de o zecime, iar restul l-am imagina noi înşine. Nouăzeci la sută din ceea ce ochiul vede nu ajunge la conştiinţa noastră, pentru că creierul selectează din imagini doar lucrurile pe care suntem programaţi să le înţelegem şi să le acceptăm.
Uneori, în Statele Unite, din cauza unor defecţiuni, piloţii avioanelor sunt siliţi să aterizeze pe autostrăzi. Şi s-au petrecut foarte multe accidente, pentru că automobilele nu se dădeau la o parte să le facă loc. Şoferii nu vedeau avionul. Cum poţi să te afli la volan şi să nu vezi o ditai namila de avion care se aşează pe autostradă în faţa ta?
Simplu: nu eşti pregătit să vezi aşa ceva. Nu te aştepţi. Iar creierul refuză imaginea.”
Evoluția Andromeda de Michael Crichton
Titlu: Evoluția Andromeda
Autor: Michael Crichton
Editura Paladin
Traducere din limba engleză de Adina Barvinschi
Titlu original: Andromeda Evolution
Publicată în: August 2024
ISBN: 9786069611531
Tip copertă: hardcover
Pagini: 392
Mărime: 145×215 mm
Descrierea editurii
Urmarea bestsellerului Germenul Andromeda
După cum ne-a dovedit în repetate rânduri istoria, în mâinile oamenilor, puterea tot mai mare este tot mai periculoasă.
După o jumătate de secol, germenul Andromeda amenință din nou omenirea. În pădurea tropicală amazoniană, o dronă a detectat o anomalie bizară şi, mai mult, semnătura chimică a microparticulei mortale. Descoperirea șocantă activează, pe baza protocoalelor secrete stabilite cu zeci de ani în urmă, o echipă de oameni de știință care este trimisă în mijlocul junglei braziliene pentru a investiga potențiala ameninţare apocaliptică și a distruge noua tulpină Andromeda înainte ca aceasta să declanșeze o catastrofă mondială fără precedent.
Republica Dragonului de Rebecca F. Kuang
Titlu: Republica Dragonului
Autor: Rebecca F. Kuang
Editura Paladin
Traducere din limba engleză de Oana Cristea
Titlu original: The Dragon Republic
ISBN: 9786069611494
Tip copertă: hardcover
Pagini: 720
Mărime: 145 x 215 mm
Descrierea editurii
”Continuarea Razboiului Macului este o epopee a răzbunării, prieteniei și puterii.” – Library Journal
O sărută uşor pe frunte, in timp ce-i înfipse cuțitul mai adânc în spate.
Al Treilea Război al Macului s-a încheiat și a venit timpul reconstruirii, însă pentru Fang Runin pacea este de fapt un preludiu al răzbunării. Moartea lui Altan o aduce pe Rin la comanda unității şaman-războinice Cike, care deține puterea zeilor și pe care Republica Dragonului o aruncă în tumultul altui conflict, de data aceasta civil, având ca scop crearea unei republici, unindu-şi astfel forţele cu influența Căpetenie a Dragonului. Dar înainte de a-şi învinge duşmanii, Rin trebuie să facă față unor provocări dificile și oportunități neașteptate și să învețe să-și țină sub control zeul ce sălăşluieşte acum în interiorul ei.
Firele fragile ale puterii (Seria FIRELE PUTERII, partea I) de V. E. Schwab
Titlu: Firele fragile ale puterii (Seria FIRELE PUTERII, partea I)
Autor: V. E. Schwab
Editura Nemira
Titlu original: The Fragile Threads of Power
ISBN 978-606-43-1863-3
Traducător: Alexandru Szollo
Format Paperback
Dimensiuni 130 x 200 mm
Nr. pagini 640
Descrierea editurii
Prima carte din seria FIRELE PUTERII.
„Va încânta cititorii de fantasy de pretutindeni.“
Booklist
Cândva, existau patru lumi, prinse ca paginile într-o carte, fiecare pulsând cu o putere fantastică, toate conectate printr-un singur oraș: Londra.
Viața era plină de armonie până când magia a crescut prea repede, forțând lumile să sigileze porțile dintre ele într-o încercare disperată de a se proteja. Odată cu trecerea timpului, magicienii care dețineau puterea să deschidă porțile au devenit tot mai rari. Până de curând, se cunoșteau doar trei Antari: Kell Maresh din Londra Roșie, Delilah Bard din Londra Gri și Holland Vosijk din Londra Albă.
În Londra Albă însă, în absența lui Holland, a apărut un nou Antari, Kosika, gata să-și hrănească orașul cu sânge. În Londra Roșie, regele Rhy Maresh este amenințat de o rebeliune în creștere. Dincolo de intrigi și de conflicte care pot îneca totul în sânge, o fată cu o abilitate magică neobișnuită intră în posesia unui dispozitiv care ar putea schimba soarta tuturor celor patru lumi. Numele ei este Tes și este singura care le poate salva.
„Schwab inovează, adaugă noi amenințări și extinde într-un mod surprinzător lumea construită în CULORILE MAGIEI.“
MARIAN COMAN, redactor-șef Armada
Pachet Trilogia HUSITĂ 3 vol.de Andrzej Sapkowski
Titlu: Pachet Trilogia HUSITĂ 3 vol.
Autor: Andrzej Sapkowski
ISBN 5948050003433
Traducător: Anca Irina Ionescu
Editura Nemira
Imprint Armada
Colecția Armada
Format Paperback
Număr volume 3
Greutate (kg) 1.2000
Pachetul conține titlurile:
Visând la un copac de Maja Lunde
Titlu: Visând la un copac
Autor: Maja Lunde
Editura Humanitas
An apariție: 2024
Ediție: I
Pagini: 416
Format: 13×20 cm
ISBN: 978-606-097-425-3
Colecție: Raftul Denisei
Traducere şi note: Ivona Berceanu
Descrierea editurii
Visând la un copac, noul roman al Majei Lunde, încheie tetralogia schimbărilor climatice din care fac parte bestsellerele internaționale Istoria albinelor, Istoria apelor și Ultimii cai din stepă. Distopie inspirată de un viitor în care copacii devin doar o amintire, acest roman-manifest propune un scenariu în care sunt puse față în față iubiri fragile, tragedii iminente și încrederea în ceea ce natura și omul pot reface numai împreună.
În anul 2110, comunitatea restrânsă din Svalbard, în Norvegia, e mai izolată ca niciodată și are în grijă depozitul cu semințe colectate din lumea întreagă. Un dezastru lovește însă în cei care trăiesc în armonie cu natura. Tommy și cei doi frați mai mici par să fie singurii supraviețuitori până când bunica Rahela și Runa, sora ei mai mică, li se alătură. Viața trebuie să găsească o cale de a continua în condiții extreme. Depozitul de semințe e garanția unei lumi mai bune, iar responsabilitatea de a-l păzi cade pe umerii adolescentului Tommy.