La capătul spațiului – Aurel Cărășel
Titlu: La capătul spațiului
Autor: Aurel Cărășel
Editura Pavcon
Coperta: George Ionescu (asistat de AI)
Nr. pag.: 282
ISBN: 978-606-9625-97-2
Colecţia: Colecţia Science-Fiction – nr. 139
Ediție revăzută și adăugită
Descrierea editurii
Cum ar fi să trăiești într-o lume polară care se întinde pe tot globul? O lume care se află la câteva sute de cicli în timp, după ce Marele Dezastru a împărțit-o în două: o parte stăpânită de diferite specii de mutanți biologici, care își pierd resursele de trai odată cu scurgerea fiecărui ciclu de viață, și alta dominată de unelte-auxiliare-inteligente, care au continuat să evolueze și după dispariția omului, creatorul lor, și care se află într-o perpetuă luptă pentru energiile care le pun în mișcare. Evident, când cele două tipuri de entități se întâlnesc, între ele se nasc bătălii sălbatice, care demonstrează că tot ce are la bază existența umană îi repetă istoria.
Înainte de Marele Dezastru Biologic, unul dintre oamenii care au încercat să salveze Viața Umană a pus la cale un plan de o frumusețe și un dramatism cvasidumnezeiesc: la începutul fiecărui ciclu, într-una din semisfere este generată o clonă masculină, iar în cealaltă una feminină. Întâlnirea și apoi acuplarea lor va da un nou start speciei umane și va reconstitui civilizația pierdută. Planul este subtil, extraordinar, dar… imperfect, deoarece nu a reușit să ia în calcul toți factorii generați de-a lungul noii istorii de evoluțiile separate ale celor două părți, care se confruntă pentru teritoriu, în vifornița cumplită de la Capătul Timpului.
Cerul de dincolo de Sirius B – C. Cârstoiu și A. Cărășel
Titlu: Cerul de dincolo de Sirius B
Autori: Cristian Cârstoiu și Aurel Cărășel
Editura Pavcon
Coperta: George Ionescu (asistat de AI)
Nr. pag.: 282
ISBN: 978-630-6685-01-1
Citește un fragment din Cerul de dincolo de Sirius B.
Colecţia: Colecţia Science-Fiction – nr. 163
Descrierea editurii
Colaborare transatlantică între scriitorii Aurel Cărășel (Craiova) și Cristian Cârstoiu (Atlanta), din care a rezultat un excelent roman hard SF – Cerul de dincolo de Sirius B!
Saskita, o androidă de ultimă generație, și Anselm, un inginer tehno-spațial, sunt trimiși pe stația Black Light, într-o misiune crucială pentru întreaga omenire. Ei trebuie să identifice cauza pentru care sfera Dyson construită în jurul stelei Sirius B nu produce energie, iar succesul lor este în mod neașteptat legat de clona-detectiv Lemmy. Aceasta încearcă, la rândul ei, să descopere autorul unei crime brutale petrecute pe planeta Verberis, într-o peșteră unde au fost descoperite rămășițele unei civilizații străvechi.
În acest timp, aflată la opt ani-lumină de Black Light, entitatea digitală Xolotl urmărește din umbră evoluția celor două misiuni, cu ajutorul emisarului ei, Elinor, fiind gata să intervină pentru a-și proteja propriile planuri, care se întind pe nu mai puțin de douăzeci de generații.
Monștri pe mal – Robert Gion
Titlu: Monștri pe mal
Autor: Robert Gion
Coperta: George Ionescu (asistat de AI)
Nr. pag.: 176
ISBN: 978-606-9625-93-4
Citește un fragment din Monștri pe mal.
Colecţia: Colecţia Science-Fiction – nr. 166
Descrierea editurii
Ton, un tânăr tată trecut prin trauma unui divorț, încearcă să-și îngroape durerea în alcool și femei. Singurătatea și disperarea îl duc pe malul lacului de la marginea oraşului, unde obișnuia să meargă în copilărie pentru a se juca și relaxa. Ton nu știe însă că lacul ascunde un secret întunecat, o forță malefică ce a fost capturată și închisă în adâncul apelor, cu milenii în urmă.
În timp ce se luptă cu propriii demoni, Ton dezlănțuie un coșmar ancestral, eliberând o creatură feroce de sub mrejele unui blestem a cărui putere s-a subţiat până aproape de dispariţie. Acțiunile nesăbuite îl transformă dintr-un bărbat obișnuit într-un ucigaș posedat de o sete incontrolabilă de sânge şi violență. Dar blestemul pe care l-a dezlănțuit este abia la început… Singurul sfat pe care ţi-l putem da este: ”Nu te apropia de mal! Nu te uita în apă!”
Savurează acest thriller horror semnat de cel mai în vogă scriitor al genului din România. Îţi garantăm că te va ține cu sufletul la gură şi va reprezenta un avertisment cât se poate de clar: ai grijă, unele secrete ar trebui să rămână ascunse pentru totdeauna!
Povestiri din orașul Denici’Unde – Gabi Gabrinov
Titlu: Povestiri din orașul Denici’Unde
Autor: Gabi Gabrinov
Editura Pavcon
Coperta: George Ionescu (asistat de AI)
Nr. pag.: 176
ISBN: 978-630-6685-00-4
Colecţia: Colecţia Science-Fiction – nr. 217
Descrierea editurii
Pășește cu sfială în Denici’Unde, un oraș gotic învăluit în mister și întuneric, unde nimic nu e ceea ce pare a fi. În spatele fațadelor de piatră și al umbrelor străzilor înguste, personajele ascund secrete terifiante. Vampiri îndrăgostiți, alchimiști ce stăpânesc forțe antice și luptători în slujba binelui, care își dedică viața unei cauze sacre – într-o luptă disperată împotriva răului care amenință să pună stăpânire pe lume.
În acest roman modular, fiecare povestire dezvăluie o nouă fațetă a orașului Denici’Unde și a locuitorilor săi fantastici, într-o istorie încărcată de acțiune și tensiune. Scopul? Împiedicarea ființelor răului să năvălească în lume și să aducă cu ele distrugerea definitivă. Vor reuși ei să oprească dezastrul?
Denici’Unde te așteaptă… dacă îți vei descoperi curajul de a păși printre umbre, către o destinație din ce în ce mai înfricoșătoare!
CSF EARTH nr. 35 – Revistă de literatură și artă SF!
Autor: colectiv
Coperta: George Ionescu (asistat de AI)
Nr. pag.: 114
Format: tipărit
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Revistă de literatură și artă SF!
SUMAR:
PROZĂ SF:
Diplomația imposibilului – Daniel Timariu
Arca – Daniel Botgros
FICȚIUNE:
Eu sunt Orch – Pompilian Tofilescu
Alianța Decât – Florin Giurcă
DEBUT CSF:
Inox – George Cosmin Borș
Două umbre – Ştefan-Daniel Crăciun
Povestitoarea – Bogdan Mihai Bati
LUMEA BD:
2024 – Noul val al benzii desenate românești – Dodo Niță
INTERVIURILE CSF EARTH:
Lumea este construită din povești… – Robert Gion intervievat de Constantin D. Pavel
MEMORIALISTICĂ SF:
Oameni pe care… i-am întâlnit, reîntâlnit, neîntâlnit și alte participii la al 35-lea Atlantykron – Ovidiu Vitan
Iubitul meu, Motanul de Oana Diana Mökesch
Titlu: Iubitul meu, Motanul
Autor: Oana Diana Mökesch
An de publicare: 2024
Dimensiuni: 13×20 cm
Editura MyBestseller
Format: Paperback
ISBN 978-630-6649-21-1
Număr pagini: 380
Descrierea editurii
Privată de afecțiunea părinților și strivită sub vinovăția morții celei mai bune prietene, Lisa speră la un nou început. În schimb, se trezește victima fenomenului bully. Singurul său confident este motanul Zoto, care pare că înțelege prea bine totul pentru a fi un simplu animal.
Dante, iubit de toată lumea, lasă impresia vieții perfecte. În realitate, veselia lui ascunde multe lacrimi, căci se vede fără scăpare în fața unui destin dramatic, pecetluit de condiția sa supranaturală.
Ce rol vor juca unul în viața celuilalt, de salvator sau călău?
Odată înflorită iubirea dintre ei, soarta crudă le va surâde pentru prima dată sau îi va lovi mai năprasnic ca niciodată?
Inflection Point de Cristian Boldor
Titlu: Inflection Point
Autor: Cristian Boldor
An de publicare: 2024
Dimensiuni: 13×20 cm
Tipul cartii: Paperback
Descrierea editurii
The central theme in the Angel Afterlife series is the journey toward self-awareness to uncover one’s inner power in order to stop a demon apocalypse.
Împăratul muştelor. Roman grafic
Titlu: Împăratul muştelor. Roman grafic
Editura Humanitas
Colecție: Humanitas Junior
Ediția cărții I
ISBN 978-973-50-8580-3
Traducător: Radu Paraschivescu
Număr de pagini 352
Formatul cărţii 16,5×23,5 cm
Tip copertă broșată
Data apariției 2024
Vezi extrase aici: CDBD! – Jurnal de lecturi BD #36.
Descrierea editurii
Publicat în 1954, Împăratul muştelor s-a vândut în milioane de exemplare, a fost tradus în patruzeci şi patru şi s-a bucurat de două ecranizări de succes.
Acum, la 70 de ani de la apariţie, capodopera lui William Golding dobândeşte o viaţă nouă în adaptarea grafică a lui Aimée de Jongh, unul dintre cei mai apreciaţi artişti de astăzi.
„Insula este spaţiul surprizelor. Al misterelor. Şi al pericolelor care pândesc de pretutindeni. Un grup de copii, toţi băieţi, scapă cu viaţă după prăbuşirea unui avion şi se trezesc pe o insulă unde nu s-au gândit vreodată că vor ajunge. Insula este – sau cel puţin pare – pustie, deşi unii copii simt că mai e cineva (sau ceva) acolo. Asta nu-i împiedică să se organizeze, în încercarea de a-şi face viaţa mai uşoară. Deşi nu sunt închişi în celule igrasioase, cu zăbrele la ferestre, băieţii îşi dau seama că sunt totuşi prizonieri. În aer liber, dar prizonieri. De jur împrejurul lor e apă cât vezi cu ochii, ceea ce înseamnă că salvarea nu poate veni decât din altă parte. În aşteptarea ei, temători sau curajoşi, stângaci sau pricepuţi, slăbănogi sau dolofani, copiii învaţă lecţiile convieţuirii şi supravieţuirii. O fac dând la iveală spaime şi speranţe, într-o lume care nu seamănă deloc cu cea de acasă. O fac vânând sau fiind vânaţi. O fac încercând să găsească armonie între instinct şi raţiune, într-o aventură fără centură de siguranţă, în care pornesc fără siguranţa că se vor întoarce la fel de mulţi.“ — RADU PARASCHIVESCU
„Mă emoţionează cu toată forţa pe care o poate avea ficţiunea… O carte exemplară.“ — IAN McEWAN
„O fabulă existenţială, luminată de strălucirea incandescentă a morţii.“ — BEN OKRI
„Minunat scrisă, tragică şi provocatoare.“ — E.M. FORSTER
Dune. Comunitatea surorilor (Seria ȘCOLILE DUNEI, Cartea I) de Brian Herbert, Kevin J. Anderson
Titlu: Dune. Comunitatea surorilor (Seria ȘCOLILE DUNEI, Cartea I)
Autori: Brian Herbert, Kevin J. Anderson
Data apariției 15 nov. 2024
Titlu original Sisterhood of Dune
ISBN 978-606-43-1973-9
Traducător Cristina Ghidoveanu, Stefan Ghidoveanu
Editura Nemira, Imprint Armada, Colecția Armada
Format Paperback
Dimensiuni 130 x 200 mm
Nr. pagini 632
Descrierea editurii
Sursa de inspirație a serialului HBO Original difuzat de MAX, Dune Prophecy
La 83 de ani după ce ultimele mașini gânditoare au fost distruse în Bătălia Corrinului, după ce Faykan Butler a preluat numele de Corrino și a urcat pe tron ca primul Împărat al unui nou Imperiu, lumea continuă să se schimbe cu repeziciune.
Eroul Vorian Atreides a întors spatele politicii și planetei Salusa Secundus. Descendenții lui Abulurd Harkonnen, dezonorat, au jurat răzbunare împotriva lui Vor, învinuindu-l pentru declinul familiei lor nobile.
Raquella Berto-Anirul a înființat Școala Bene Gesserit și, printr-o încercare cumplită, a devenit prima Cucernică Maică.
Descendenții lui Aurelius Venport și Norma Cenva folosesc navigatori mutanți, saturați de mirodenie, care pilotează precursoarele navelor Heighliner.
Iar Gilbertus Albans, tutelat de mașina gânditoare Erasmus, îi învață pe oameni să devină mentați, în timp ce ascunde un secret de necrezut.
Condusă de fanaticul Manford Torondo, mișcarea Butleriană care se opune tuturor formelor de „tehnologie periculoasă“ răscolește universul cunoscut, distrugând totul în calea sa.
„Brian Herbert și Kevin J. Anderson coboară din nou către originile universului Dune, explorând conflictele care l-au modelat. Cele trei romane din ȘCOLILE DUNEI se integrează perfect în marele puzzle Dune.“
MARIAN COMAN, redactor-șef ARMADA
Societatea pentru protecția Kaiju de John Scalzi
Titlu: Societatea pentru protecția Kaiju
Titlu: John Scalzi
Data apariției 15 nov. 2024
Titlu original The Kaiju Preservation Society
ISBN 978-606-43-1975-3
Traducător Mihai Dan Pavelescu
Editura Nemira, Imprint Armada, Colecția Armada
Format Paperback
Dimensiuni 130 x 200 mm
Nr. pagini 280
Descrierea editurii
Premiul Locus 2023
Finalist Hugo 2023
„Ușor de parcurs, dar profundă și încântătoare.“
Publishers Weekly
Când pandemia de COVID-19 lovește New York-ul, Jamie Gray ajunge să fie blocat într-un loc de muncă fără perspective, livrând mâncare. Asta până când face o livrare pentru un vechi cunoscut care lucrează la ceea ce el numește „o organizație pentru drepturile animalelor“. Echipa lui Tom are nevoie urgentă de un ajutor pentru următoarea misiune. Jamie, dispus să facă orice, acceptă imediat.
Ceea ce Tom nu-i spune lui Jamie este că animalele de care se ocupă echipa sa nu sunt pe Pământ. Cel puțin, nu pe Pământul nostru. Într-un univers paralel, creaturi masive asemănătoare dinozaurilor, numite Kaiju, cutreieră o lume caldă și lipsită de oameni. Sunt cele mai mari și periculoase „panda“ ale universului și se află în pericol.
Însă nu doar Societatea pentru protecția kaiju a ajuns în această lume alternativă. Și alții au ajuns aici. Iar neglijența lor ar putea duce la moartea a milioane de oameni pe Pământul nostru.
„Cu umor și har de maestru povestitor, Scalzi construiește o evadare literară perfectă pentru iubitorii de aventură, SF și animale uriașe.“ – Marian Coman, redactor-șef Armada
Urzică și oase de T. Kingfisher
Titlu: Urzică și oase
Autor: T. Kingfisher
Data apariției 6 nov. 2024
Titlu original Nettle and Bone
ISBN 978-606-43-1974-6
Editura Nemira, Imprint Armada, Colecția Armada
Format Paperback
Dimensiuni 130 x 200 mm
Nr. pagini 248
Descrierea editurii
Aceasta nu este genul de poveste în care prințesa se mărită cu un prinț.
Este cea în care vrea să îl ucidă.
Premiul Hugo 2023
Finalist Locus 2023
Finalist Nebula 2022
Marra nu a vrut niciodată să fie o eroină.
Cu o fire retrasă, petrecându-și jumătate din viață într-o mănăstire, cea mai mică dintre cele trei fiice ale familiei regale e ușurată că nu a fost obligată să se mărite pentru a menține vreo alianță între tronuri. Dar sora ei nu a fost la fel de norocoasă și, după ani de tăcere, Marra s-a săturat să o vadă suferind în mâinile unui prinț puternic și abuziv.
Căutând ajutor pentru misiunea de salvare, Marra va primi uneltele de care are nevoie, însă doar dacă va îndeplini trei sarcini aparent imposibile: să construiască un câine din oase, să coasă o pelerină din urzică și să prindă lumina lunii într-un vas.
Însă, așa cum se întâmplă în poveștile cu prinți și vrăjitoare, realizarea imposibilului este doar începutul.
Eroină sau nu, însoțită de un fost cavaler dezonorat, o nașă ursitoare reticentă, o enigmatică vrăjitoare a morților și o pasăre posedată, Marra ar putea în sfârșit să aibă curajul să-și salveze sora și să răstoarne tronul.
„T. Kingfisher stăpânește magia întunecată prin care poveștile se transformă în romane fantasy moderne.“ – Marian Coman, redactor-șef Armada
Cum să îţi ucizi angajatorul (Seria GHIDUL MCMASTERS PRIVIND OMUCIDEREA, vol. 1) de Rupert Holmes
Titlu: Cum să îţi ucizi angajatorul (Seria GHIDUL MCMASTERS PRIVIND OMUCIDEREA, vol. 1)
Autor: Rupert Holmes
Data apariției 14 oct. 2024
Titlu original The McMasters Guide to Homicide: Murder Your Employer
ISBN 978-606-43-1926-5
Traducător Roxana Brînceanu
Editura Nemira, Imprint Armada, Colecția Armada
Format Paperback
Dimensiuni 130 x 200 mm
Nr. pagini 432
Descrierea editurii
Volumul 1 din seria GHIDUL MCMASTERS PRIVIND OMUCIDEREA.
Câștigător al EDGAR AWARD.
„Una dintre cele mai amuzante cărți ale anului“ – CrimeReads
Cine nu s-a întrebat, pentru o fracțiune de secundă măcar, cum ar fi lumea dacă o persoană din cauza căreia a suferit cumplit ar înceta să mai existe? Probabil că nu ai auzit încă de Conservatorul McMasters, gândit pentru dobândirea excelenței în arta omuciderii. Pentru a fi admiși, candidații trebuie să aibă un motiv bine întemeiat pentru a elimina pe cineva care merită nici mai mult, nici mai puțin decât moartea. Campusul colegiului, a cărui locație rămâne un mister chiar și pentru cei care studiază acolo, este locul unde s-ar putea să devii obiectul de studiu al unui coleg de clasă și unde tema tezei de absolvire ar putea fi crima perfectă.
Pregătește-te pentru un sistem educațional pe care nu îl vei uita niciodată!
„Ții în mână o carte surprinzătoare. Rupert Holmes reușește să te facă să râzi de lucruri în privința cărora ar fi mai potrivit să te simți îngrozit sau oripilat.“ – Marian Coman, redactor-șef Armada
Talismanul de Stephen King, Peter Straub
Titlu: Talismanul
Autor: Stephen King, Peter Straub
Data apariției 10 oct. 2024
Titlu original The Talisman
ISBN 978-606-43-1927-2
Traducător Ona Frantz
Editura Nemira, Imprint Armada, Colecția Armada
Format Paperback
Dimensiuni 130 x 200 mm
Nr. pagini 900
Descrierea editurii
Doi scriitori excepționali și-au combinat talentul și inspirația într-o epopee dark fantasy de neuitat.
Tânărul Jack Sawyer încearcă să găsească un cristal fermecat, singurul lucru care-i poate salva mama de la moarte. Căutarea Talismanului îl duce în Teritorii dominate de violență, iar aventura se transformă într-o călătorie în inima întunecată a ororii.
„Minunată și uluitoare… O călătorie care rivalizează cu cele mai importante cărți de aventură scrise vreodată.“ – New York Daily News
„Doi dintre cei mai importanți scriitori de horror ai lumii și-au propus să scrie împreună un roman fantasy. Rezultatul este Talismanul, care nu este doar o poveste bună despre un copil capabil să înfrunte pericole dintr-o altă lume pentru a-și salva mama, ci și o experiență literară intensă“. – Marian Coman, redactor-șef Armada
Lunea începe sâmbăta de Arkadi Strugațki și Boris Strugațki
Titlu: Lunea începe sâmbăta
Autor: Arkadi Strugațki și Boris Strugațki
Data apariției 3 oct. 2024
Titlu original Monday Starts on Saturday
ISBN 978-606-43-1924-1
Traducător Valerian Stoicescu
Editura Nemira, Imprint Armada, Colecția Armada
Format Paperback
Dimensiuni 130 x 200 mm
Nr. pagini 264
Descrierea editurii
Publicat în anii ’60, în plin avânt al cercetării științifice sovietice, amintind de lumea lui Gogol și de universul lui Kafka, romanul Lunea începe sâmbăta etalează o fantezie fără margini și un umor irezistibil.
Povestite cu un simț ludic inegalabil, aventurile lui Sașa din Leningrad și activitățile Centrului de Analiză a Noțiunilor Cabalistice Inexplicabile reprezintă pretextul ideal pentru persiflarea regimului comunist și a aberațiilor lui.
Privind spre omul real de lângă noi prin intermediul unei ficțiuni în care umanul este cel mai adesea deformat, capodopera comică a fraților Strugațki, cea mai cunoscută carte a celor doi scriitori în țara natală, face elogiul omului de știință pasionat și încrezător, obsedat de fericirea ființei umane.
„Straniul, umorul și absurdul se împletesc într-o poveste captivantă care oferă o critică subtilă la adresa regimurilor totalitare.“
Marian Coman, redactor-șef Armada