Lucian-Dragoș BOGDAN scriitor, redactor Fascinația mea pentru science-fiction a crescut treptat, iar elementul ei central s-a mutat de-a lungul timpului. În primă fază, în copilărie, a fost vorba despre o…
Alexandru Lamba
-
-
1. TUNing, Darius Hupov, Antologia CSF 2020, Ed. Pavcon, București, 2020 În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial trei cercetători germani, cu uniformă militară, manevrează un tun gigantic, poreclit afectuos…
-
După Ora 12 (2017 – premiul Asociației Bedefililor pentru cea mai bună BD românească apărută în acel an), Selected Works (2018) și Focurile Lumii Noi (2018, scenariu de Alex Lamba –…
-
1. Evadarea Grota cea enormă tremură și crăpă când dinții de oțel ai lui Grond prinseră a roade din interiorul pietros al Lunii, scoțând minereuri prețioase și scuipându-le în cutii…
-
Șapte virtuți deșarte și o păcătoasă moarte, de Alexandru Lamba Titlu: Șapte virtuți deșarte și o păcătoasă moarte Autor: Alexandru Lamba Data Apariției: 27 mai 2022 Numar Pagini: 224 Tip…
-
Proiectul Doi prozatori pe săptămână, desfășurat sub umbrela Muzeului Național al Literaturii Române și a revistei Cultura în direct, coordonat de către Doina Ruști în parteneriat cu Editura Litera, a găzduit în…
-
Proiectul Doi prozatori pe săptămână, desfășurat sub umbrela Muzeului Național al Literaturii Române și a revistei Cultura în direct, coordonat de către Doina Ruști în parteneriat cu Editura Litera, a…
-
Știri
Viitorul omenirii din perspective SF – o discuție pe canalul de Youtube al lui Cristian Presură
de Galaxia 42de Galaxia 42Iată discuția despre viitorul omenirii, văzut din perspective SF, discuție ce a avut loc pe 23 februarie 2021, pe canalul de Youtube al fizicianului Cristian Presură. Moderatori: Cristian Presură și…
-
Recenzii de carte
Stele și gheață, cartea I: Cărări pe gheață, de Alexandru Lamba – Despre lupta și resemnarea titanilor
Voi recunoaște dintru început că sunt niște autori și niște texte față de care n-o să pot fi niciodată obiectivă. Cartea de față, precum și autorul acesteia, se încadrează cu…
-
În ziua de azi, orice autor poate publica primul text care-i iese de sub degete. Că o face online, că o face pe hârtie, nu mai contează. Ideea e că…