Versiunea lui David Lynch, acel Dune din 1984, a trilogiei semnate de Frank Herbert, în pofida ambițiilor sale, n-a dat prea multe semne că demersul cinematografic s-ar apropia măcar de…
Frank Herbert
-
-
Unul dintre subiectele fierbinți ale pasionaților de SF a fost, recent, ecranizarea lui Denis Villeneuve după Dune-ul lui Frank Herbert. De altfel, chiar și Galaxia 42 a prezentat un „melanj”…
-
Pentru mine contactul cu universul Dune a fost un fel act inițiator în ale Science Fiction-ului și reprezintă seria de romane care m-a făcut să mă îndrăgostesc iremediabil de acest…
-
Seria Dune a fost scrisă de Frank Herbert de-a lungul a peste 20 de ani și cuprinde șase volume (Dune, Mântuitorul Dunei, Copiii Dunei, Împăratul-Zeu al Dunei, Ereticii Dunei și…
-
Un ghid definitiv de sub-genuri SF este imposibil de realizat, pentru că nu există consens general nici asupra împărțirii, nici a „granițelor”, nici a definițiilor fiecăruia. Totuși, în mod clar…
-
Descoperim în ultima vreme că ființa umană e tot mai fluidă. Categorii care până mai ieri păreau fixe își pierd contururile și se reconfigurează. Auzim tot mai adesea concepte precum…
-
De mai bine de cinci decenii, universul „Dune” este exploatat în principal în trei mari domenii de creație artistică: Literatură, Film (pentru marele și micul ecran) și Jocuri video, dar…
-
Dune e un roman greu de ecranizat. Frank Herbert nu scrie filmic, s-ar spune. E multă reflecție și autoreflecție. Herbert a fost sociolog. A încercat Jodorowski, dar s-a năruit totul…