Cu scriitura lui Marian Coman am luat contact prima oară prin intermediul volumului „Testamentul de ciocolată”, o carte care deși evoluează pe terenul fantasticului urban, cu accente horror, este profund…
recenzie
-
-
Trilogia „Pământul sfărâmat” de N.K. Jemisin – cel mai bun SF dintre fantasy-uri Titlul nu este întâmplător: dacă în recenziile la Helliconiile lui Aldiss (le puteți citi aici și…
-
Fiind probabil cel mai puternic debut în volum propriu al anului 2019 în aria literaturii române fantastice, volumul de povestiri „Tonomatul” de Andrei Panțu reunește texte mai vechi ale autorului,…
-
Pe Ted Chiang l-am descoperit prin proza „Neguțătorul și poarta alchimistului”, în numărul cinci al revistei „Colecția de povestiri științifico-fantastice”. Era anul 2013. Iată că au trecut nu mai puțin…
-
Un lucru de admirat pe care editura PavCon îl face este acela că reeditează opere de referință ale SF-ului românesc, facilitând astfel accesul publicului la texte altfel foarte greu de…
-
Apărut pentru prima oară în 2015, în colecția „Insolit” a editurii Eurostampa, moștenitoarea colecției omonime a editurii Bastion, și reeditat apoi în 2018 de editura Tritonic, volumul „Sfârșitul Inocenței” de…
-
Recenzie de carte
„Problema celor trei corpuri” – Liu Cixin (Amintiri din trecutul Terrei, volumul 1)
„Spre finalul Revoluției Culturale din China, un proiect militar trimite semnale în spațiu pentru a stabili contactul cu civilizații extraterestre. O astfel de civilizatie, pe cale de dispariție, primește semnalul…
-
Atunci când profesia de bază a autorului se mulează pe scrierile sale, acest lucru nu poate duce decât către un produs literar mai bun. Mult uzitatul sfat „Scrie despre ce…
-
În ziua de azi, orice autor poate publica primul text care-i iese de sub degete. Că o face online, că o face pe hârtie, nu mai contează. Ideea e că…
-
În povestea de față este vorba despre un viitor îndepărtat al Pământului, în care deșertificarea este foarte pronunțată, ea urmând unor fenomene inexplicabile prin care cea mai mare cantitate de…