Literatură dark, filme dark, seriale dark… să nu uităm însă una dintre cele mai expresive și îndrăgite forme ale artei întunecate: benzile desenate! Unde, așa cum unii dintre voi cert știați deja, dar alții poate că nu, în România stăm… spectaculos de bine la talent!
Pentru pasionații de BD nu e nicio noutate că polul artei grafice autohtone este echipa de la supererou.ro, dar suntem convinși că tot o să vă facă plăcere să revedeți câte o superbă mostră din colecțiile lor, inspirate din propriile noastre povești autohtone. Într-o interpretare cât se poate de dark!
Iar pentru cei care nu-i cunoșteați deja, suntem convinși că o să vă corupem cu aceste extracte la o nouă plăcere vinovată: benzile desenate românești… Atenție, provoacă gravă dependență!
Revista Harap Alb continuă (HAC!) – link aici
Știm cu toții povestea lui Harap Alb, dar nu toți știm cum continuă aceasta. Pe SuperErou găsești colecția de benzi desenate care adaptează povestea lui Harap Alb într-un stil heroic fantasy: întreaga poveste a lui Harap Alb alături de personaje precum Mara – Fata Împaratului Roșu, Lardea sau Ordiseus. Dacă vrei să știi care sunt originile lui Gerilă, de ce i se spune “Setilă” personajului Mîrza sau cine este de fapt Sfânta Duminică, citește Harap Alb continuă!
După cum ne detaliază Marian Coman: „La HAC! am încercat să construim un univers high-fantasy modern, bazat însă pe povești și mitologie locală. În povestea noastră, Ștefan aka Harap Alb, fiul de crai ajuns pe tronul Amathiei, va trebui să revină în împărăția tatălui său, acolo unde Medru, fratele mai mare a pus mâna pe tron, în condiții cel puțin ciudate. Treptat, înțelegem că oamenii sunt prinși la mijloc într-un joc al Celor Mari. Ștefan, Mara și prietenii lor pleacă în căutarea unor pietre misterioase cu ajutorul cărora o pot chema pe Neris, zeița mamă, singura ce poate să readucă ordinea în lume.
Însă asta este doar o mică parte din poveste. La HAC!, noi am transformat personajele din Povestea lui Harap Alb în supereroi și le-am pus în cale pericole, provocări și ispite cu nemiluita. Le-am silit să ia parte la intrigi și să lupte pentru a rămâne în viață. I-am despărțit și i-am unit, le-am testat prietenia, curajul, dragostea. Am încercat să construim un univers întreg plin de viață și de aventură.”
Echipa:
Editor: Mihai Ionașcu
Scenariu: Marian Coman & Mihai Ionașcu
Desen: Andrei Moldovan
Culoare: Daniel Rosa Duran
click pe imagine pentru a deschide slider
©SuperErou – extrasul grafic nu poate fi reprodus sau multiplicat fără acordul scris al autorilor
Revista Tinerețe fără bătrânețe (TFB) – link aici
Revista TFB reprezintă o reinterpretare science-fiction, în cheie postapocaliptică, a clasicului basm Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte. Eroul Amatheus se află de această dată într-o lume post apocaliptică în care își dorește să găsească cheia salvării omenirii: tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte. Descoperă și tu aventurile lui Amatheus în revista de benzi desenate TFB!
Marian Coman ne mai oferă câteva amănunte: „O boală cruntă a lovit umanitatea. Nu se știe de unde a apărut. Poate a venit din colonii, poate a apărut chiar pe Pământ. Ceva rău s-a strecurat în ADN-ul uman : aproape toți copiii se nasc cu mutații înfiorătoare. Orice încercare de a găsi un tratament a eșuat. Amatheus pornește în căutarea unui leac pentru boala care a distrus civilizația umană. Povestea îi va purta pe Amatheus și pe companionul său Panza pe tărâmuri populate de mutanți, dar și departe de Pământ, în spațiu, acolo unde domnesc Cei Vechi.”
Echipa:
Editor: Mihai Ionașcu
Scenariu: Marian Coman & Mihai Ionașcu
Desen: Bogdan Chelaru
Culoare: Daniel Rosa Duran
click pe imagine pentru a deschide slider
©SuperErou – extrasul grafic nu poate fi reprodus sau multiplicat fără acordul scris al autorilor
Capra cu trei iezi
Ca bonus vă oferim, tot de la supererou.ro, un fragment (extras din numărul 33 al revistei HAC!) din Capra cu trei iezi, variantă ultra-modernă (și extra-dark) la celebra poveste a lui Ion Creangă.
Desen și culoare: Bogdan Chelaru
click pe imagine pentru a deschide slider
©SuperErou – extrasul grafic nu poate fi reprodus sau multiplicat fără acordul scris al autorilor
Le mulțumim lui Marian Coman și lui Mihai Ionașcu pentru planșele prezentate în articol!