Editura Crux Publishing are plăcerea să vă invite la lansarea romanului SF ApIscalips (citește un fragment online) de G. P. Ermin (și Andreea Sterea). Evenimentul va avea loc sâmbătă, 21 septembrie, începând cu ora 16:30 la Hidden – The Social Space (Doamna Chiajna 26, București).
Alături de G. P. Ermin, la eveniment vor participa:
- Andreea Sterea, co-fondatoare Crux Publishing, editoare, scriitoare și moderatoarea evenimentului.
- Alina Voinea, scriitoare și graficiană, autoare a mai multor cărți pentru copii și activistă pentru drepturile persoanelor aflate în dificultate.
- Ovidiu Vitan, scriitor de science fiction și jurnalist, redactor la revista „Biz”, cunoscut pentru umorul său debordant și abordările originale din prozele sale.
- Prof. Dr. Carol Căpiță, istoric și specialist în educație, profesor universitar la Universitatea din București, care va aduce o perspectivă academică asupra subiectelor discutate.
De asemenea, vă pregătim și o surpriză cu o invitată specială, care va contribui la dinamica evenimentului.
Lansarea va include o dezbatere interactivă de tip Q&A, oferind publicului ocazia să adreseze întrebări atât autorilor, cât și invitaților. Ne dorim să explorăm teme legate de viitorul omenirii din perspectivă ecologică, istorică, tehnologică și literară, încurajând dialogul deschis între autor și participanți.
Titlu: ApIscalips
Citește un fragment online.
Autor: G. P. Ermin
Texte ilustrații: Andreea Sterea
Ilustrații: Alina Voinea
DTP: Oly Saldinger
ISBN: 978-606-9027-24-0
Editor: Editura Crux
Dată publicare: 2024
Număr de pagini: 252
Descrierea editurii
Apocalipsa e aici. Și e din cauza albinelor.
Nu, nu e o glumă. E știință, e realitate, e… ApIscalips.
G. P. Ermin prezintă un viitor tulburător, în care colapsul coloniilor de albine declanșează un efect domino devastator, împingând omenirea spre extincție. Singura noastră speranță? Inteligența Artificială (dar nu chiar așa cum îți imaginezi).
Oare vom reuși să supraviețuim fără albine? Și ce rol joacă extratereștrii în toată această poveste?
Descoperă un roman science-fiction plin de referințe culturale, speculație științifică și politico-economică și o doză sănătoasă de paranoia. ApIscalips nu este 100% distopie, cum nu este 100% nici istorie alternativă. Ficțiune SF de extrapolare socială, poate. Cu siguranță, o narațiune cutremurătoare, o explorare brutală a consecințelor ignorării semnalelor de alarmă ale naturii, o poveste despre disperare, luptă și o ultimă șansă pentru omenire.