Zelazny… hmmm! Unul dintre numele de referință ale SF-ului, pe de o parte. Ușor dated, pe de alta – de înțeles, totuși, vârfurile de lance ale operei sale au luat…
Articole
-
-
În lumea SF-ului există această idee interesantă că în viitorul îndepărtat vom putea trimite spre colonizarea spațiului clone umane. Datorită distanțelor foarte mari dintre stele, călătoria cu ajutorul sistemelor de…
-
Sunt deja trei luni de când războiul din Ucraina ne bântuie sufletele și, cum valul de panică din primele zile ale invaziei rusești a trecut, cum sensibilitatea noastră la imaginile…
-
Interviuri
Marian Truță: „Oricare dintre noi s-a gândit măcar o dată la cum ar fi putut arăta lumea dacă un eveniment istoric ar fi avut alt deznodământ decât cel pe care îl știm”
Marian Truță este un binecunoscut și apreciat scriitor de literatură science-fiction. A debutat în 1986 cu povestirea Noapte bună Tereza în Almanahul Anticipația, povestire ce se va regăsi și în…
-
În articolul precedent am analizat scenariul mutării omenirii sub pământ ca urmare a unei conflagrații mondiale în care bombele nucleare au făcut suprafața nelocuibilă. N-ar fi ceva de dorit, dar…
-
3.7 povestiri Titlu: 3.7 povestiri Autori: Teodora Matei, Lucian-Dragoș Bogdan și Daniel Timariu Editura: Tritonic ISBN: 978-606-749-598-0 Format: 13 x 20 cm, Nr. pagini: 132 pagini Aparitie: 2022, Mai Prezentarea…
-
Ar fi interesant de analizat o societate precum un organism viu: dacă s-ar studia rolurile și activitățile indivizilor / comunităților ce o compun, respectiv efectele acțiunilor fiecăruia, s-ar obține un…
-
Dragă fan SF și amator de filme, îți scriu pentru a te invita sa devii voluntar la primul și pentru moment singurul festival internațional de film Science Fiction și Fantasy…
-
Odată cu invadarea Ucrainei de către Federația Rusă cu toții am fost puși în fața unei alegeri. Suntem de o parte sau de alta. Și asta pentru că într-un conflict…
-
Interviu cu Faycel Lahmeur, realizat de Darius Hupov Am plăcerea de a realiza un interviu cu Faycel Lahmeur, un cunoscut scriitor algerian de SF și activist pentru fandom. Lectură plăcută!…
-
„Cubul magic” a fost inventat în 1974 de către arhitectul maghiar Rubik Ernõ, profesor de design la Universitatea din Budapesta. Obiectul numără 26 de cubulețe, care se îmbină pe o…
-
Un critic surprinzător Florin Manolescu este o personalitate de prim rang a culturii române şi europene. El s-a remarcat prin trei direcţii de studiu, toate completând profilul său academic, ace…