Cezarina Anghilac este o bună prietenă a revistei noastre, deci nu are nevoie de nicio introducere. Totuși, vom spune că e autoarea volumului de povestiri Cine doarme și visează (Tritonic, 2017),…
Interviuri
G.P. Ermin? Cititor îndrăcit, de mic. Cu pasiuni puternice, suficient de puternice încât să mă facă să le urmez până-n panzele albe: istoria (first & always), decapotabilele (lua-le-ar dracu’, că…
Născut la București, cu 50 de ani în urmă (10.04.1972), Cristi Cârstoiu a absolvit Facultatea de Medicină și încă din timpul acesteia a înființat Editura Amaltea, alături de prietenul și…
- Interviuri
Încerc să nu mă iau prea în serios, indiferent ce impresie ar lăsa cărțile mele – Interviu cu Cosmin Leucuța
COSMIN LEUCUȚA este o cunoștință veche a publicului românesc de carte, prin activitatea sa scriitoricească și editorială. A debutat la 23 de ani cu romanul „Laptele negru al mamei”, câștigător concursului…
- Interviuri
E mult mai important să spui o poveste decât să fii un scriitor – interviu cu Ionuț Cheran
Ionuț Cheran s-a născut în 1986 la Sibiu, este prozator, a publicat două cărți de proză scurtă apărute la editura Herg Benet: „Memoriile domnului Roșu” (cu care câștigat concursul de…
- Interviuri
„SF-ul, dacă nu se oprește doar la aventură și la spectacolul insolitului fantastic, te pune în fața marilor întrebări ale umanității” – interviu cu Lucian Ionică
Lucian Ionică (n. 28 martie 1952, Timişoara) a urmat Facultatea de Filosofie, Universitatea din Bucureşti și un curs post universitar la IATC. Teza de doctorat în filosofie, cu tema “Valențele…
De curând, la editura Tritonic, a fost reeditat romanul Omul Fluture, de Teodora Matei și Lucian-Dragoș Bogdan. Am profitat de ocazie pentru a le adresa câteva întrebări autorilor, atât despre…
- Interviuri
Cu toate că iubesc proza scurtă, cred că următoarea mea carte va fi un roman – Interviu cu Mircea Cărbunaru
Autor, antologator, coordonator de cenaclu, reaizator de reviste tipărite, Mircea Cărbunaru și-a început activitatea publicistică prin textele publicate în Almanahul Anticipaţia, Revista CPSF Anticipaţia şi alte suplimente SF active între…
- Interviuri
Marian Truță: „Oricare dintre noi s-a gândit măcar o dată la cum ar fi putut arăta lumea dacă un eveniment istoric ar fi avut alt deznodământ decât cel pe care îl știm”
Marian Truță este un binecunoscut și apreciat scriitor de literatură science-fiction. A debutat în 1986 cu povestirea Noapte bună Tereza în Almanahul Anticipația, povestire ce se va regăsi și în…
Roxana Ruscior este prozatoare, autoare a romanelor Un nou Pământ (Editura Up 2021) și Armata Domnului (Editura Tracus Arte ). A publicat proză scurtă în mai multe reviste online și…
DOINA RUŞTI a scris trilogia fanariotă, compusă din Homeric (2019), Mâța Vinerii (2017) și Manuscrisul fanariot (2015), dar și alte romane cu miză socială puternică, apreciate de critica literară: Fantoma…
- Interviuri
În privința „Fetei de pe Drumul Mătăsii” nu m-am grăbit și nu am greșit – Interviu cu Liviu Surugiu
Scriitorul de SF Liviu Surugiu nu are nevoie, pentru piblicul românesc, de nicio introducere. A debutat în 1994 în Jurnalul SF, a publicat povestiri și nuvele în toate revistele românești și în…