Atlantis Magister, de Cristian N. George
Titlu: Atlantis Magister
Autor: Cristian N. George
Dimensiuni14,5×20,5 cm
Editura Draft2Digital
Format: Paperback
ISBN 979-821-5900-42-0
Număr pagini: 432
Tipul cartii: Paperback
DESCRIERE
Scott Lloyd este un fost agent de bursă din Londra, care accidental, într-un viitor apropiat, devine agent secret pentru organizații reformate de informații supra-statale.
Misiunea sa, pe lângă cea principală de a supraveghea securitatea clădirii London Stock Exchange Tower, este de a descoperi posesorii unui ciudat agregat bionic, creat de organizația secretă a Onorabililor și vândut inițial on-line, apoi retras de pe piață din cauza efectelor sale nocive.
Romanul Atlantis Magister, primul volum al trilogiei London Oniric Exchange, poate fi considerat atât o distopie, cât și un roman de anticipație științifico-fantastică și este scris în semn de solidaritate cu mișcarea socială etică ce pledează pentru adăugarea în Declarația Universală a Drepturilor Omului de noi drepturi civile care să protejeze gândurile conștiente si subconștiente ale individului de efectele secundare ale nano-tehnologiei și ale Inteligenței Artificiale.
Ecouri din tenebre, de Rodica Bretin
Titlu: Ecouri din tenebre
Autoare: Rodica Bretin
Editura: Creator
Nr. pagini: 348
Editie: Necartonată
Format: 205 x 130 x 26 mm
An aparitie: 2022
DESCRIERE
„Nu exista moarte – si nici morti”, anunta o piatra funerara din Hydesville, unde surorile Catherine si Margaretta Fox sustineau, in 1848, ca primesc mesaje din lumea spiritelor. Si au fost crezute – de milioane de oameni din Statele Unite, apoi din intreaga lume. „Sufletul este o forma a existentei independenta de spatiu si timp”, afirma Carl Gustav Jung
(1875-1961), unul dintre promotorii psihanalizei moderne. Ne nastem fara sa o fi cerut, traim asa cum ne spun altii si murim intotdeauna prea devreme, inainte sa intelegem de ce, care este sensul, finalitatea existentei. Si mai departe? Anihilarea constiintei, dizolvarea in neant? Clipa in care tot ce reprezinta o personalitate umana va fi sters, anulat odata cu incetarea functionarii creierului, cu ultima bataie de inima? Sa fie acesta sfarsitul absolut, sau moartea nu este decat o borna pe drumul devenirii, marcand trecerea spre un alt nivel existential? Se afla ceva dincolo de moarte? Ecouri din tenebre nu isi propune sa convinga cititorul despre existenta inexplicabilului in viata noastra, a tuturor, ci sa ii tina treaz interesul, sa ii hraneasca imaginatia. Fiindca multe dintre lucrurile despre care va afla in continuare trebuie intelese cu inima, nu doar cu mintea…
Fiecare dintre noi a pierdut pe cineva drag, iar unii au trait macar o data in viata o experienta „paranormala”. Mie mi s-a intamplat la moartea mamei, chiar in noaptea trecerii ei in nefiinta. A fost ceva atat de straniu incat am simtit nevoia sa scriu despre acest subiect, dupa ce mi-am dedicat aproape un deceniu studierii fenomenului. Ecouri din tenebre este o carte ancorata in stiintele de frontiera, segment al cunoasterii uneori criticat, contestat, alteori impins in derizoriu, dar ramanand la fel de actual. La intrebarea „Exista viata dupa moarte?” au incercat sa raspunda, de-a lungul timpului, teologi, filosofi, istorici, oameni de stiinta. Ipotezele, cazuistica si explicatiile la care s-a ajuns umplu sute, poate mii de volume. Am incercat sa le sintetizez intr-o prezentare cat mai completa si atractiva, in primele 50 de pagini ale cartii. Mai departe sunt doar povesti despre viata si moarte, despre iubire, ura si razbunari nestinse de trecerea timpului. Le puteti citi pe nerasuflate, sarind peste istoria fenomenului – desi ar fi pacat. Cat adevar si cata fictiune contine aceasta carte? Adevarul este in fapte. Imaginatia autoarei, in interpretarea lor si, acolo unde a fost nevoie, in umplerea hiatusurilor narative. Intamplarile relatate sunt socante, adesea incredibile prin ele insele. Insa mai interesanta chiar decat insolitul cazurilor ramane reactia celor implicati direct. Intamplarile din ultimul capitol, Pacate eterne, s-au petrecut, cronologic, aproape de zilele noastre, iar o mare parte dintre martori sau protagonisti sunt inca in viata. Pentru a le proteja identitatea le-am schimbat numele si, uneori, datele biografice. Stapanul muntelui, Galeria ororilor, Colectionarul de suflete, A cincea porunca, Vrajitoarea din Stonehaven si Doamna neagra sunt rezultatul unor cercetari proprii, iar in fiecare exista un procent variabil de fictiune, atat in desfasurarea actiunii, cat si in descrierea gandurilor, sentimentelor, trairilor celor care au trecut prin niste experiente dramatice, ce aveau sa le schimbe viata. – Rodica Bretin
Fiica doctorului Moreau, de Silvia Moreno-Garcia
Titlu: Fiica doctorului Moreau
Autoare: Silvia Moreno-Garcia
Traducător: Mihaela Ioncelescu
Editura: Nemira
Data apariției 13 feb. 2023
Titlu original: The Daughter of Doctor Moreau
ISBN 978-606-43-1437-6
Imprint Armada
Format Paperback
Nr. pagini 360
Număr volume 1
DESCRIERE
BESTSELLER THE NEW YORK TIMES
Autoarea bestsellerului internațional Mexican Gothic ne oferă un fabulos roman istoric, plasat în Mexicul secolului al XIX-lea, o reinterpretare a celebrului SF clasic Insula doctorului Moreau, de H.G. Wells.
Carlota Moreau este o tânără care crește pe o moșie retrasă, într-un conac luxos, ferită de conflictele și problemele din Mexic. Este fiica unui cercetător atât de îndrăzneț, încât e ori un geniu, ori un nebun.
Montgomery Laughton e un proscris, un melancolic incurabil și asistentul doctorului Moreau, pe care îl ajută să-și ducă la îndeplinire experimentele finanțate de bogata familie Lizaldes.
Hibrizii sunt rezultatele muncii doctorului Moreau, ființe monstruoase, pe jumătate oameni, pe jumătate, animale, predestinate să i se supună orbește creatorului lor.
Toți par să trăiască în armonie până la sosirea fermecătorului și nepăsătorului Eduardo Lizalde, care declanșează o periculoasă reacție în lanț.
„Imaginația de care dă dovadă Silvia Moreno-Garcia este absolut fantastică, neliniștită și romantică, neînfricată și capabilă să se reverse în orice gen literar, mereu gata să îmbrățișeze cu o deplină stăpânire de sine polaritățile narațiunii: bizareria și drăgălășenia, pasiunea nebunească și ura profundă…“
The New York Times
„Un science-fiction istoric. O reinterpretare a unui roman clasic. Una dintre cele mai interesante și mai puternice voci ale noului val de autori SF&F. Da, Fiica doctorului Moreau este un cocktail perfect dozat.“
Marian Coman, redactor-șef Armada
Semne bune, de Terry Pratchett, Neil Gaiman
Titlu: Semne bune
Autori: Terry Pratchett, Neil Gaiman
Traducere din limba engleză și note de Dan Doboș
Titlul original: Good Omens
ISBN: 9786069000663
Tip coperta: hardcover
Pagini: 432
Mărime: 145×215 mm
DESCRIERE
Bine ai venit pe lume!
Cu timpul, o să te obișnuiești cu ea.
Sfârșitul lumii e mai aproape ca oricând. Oștile cerești și cele subpământene se pregătesc pentru înfruntarea finală… dar un înger și un demon, care trăiesc printre muritori de șase mii de ani și îndrăgesc viața de pe Pământ, decid să se alieze pentru a opri dezastrul. Cei doi se angajează într-o aventură pentru a salva lumea înainte de a fi prea târziu, însă semnele bune lipsesc, deoarece a dispărut Anticristul în vârstă de numai unsprezece ani care nu are habar că a fost menit să aducă Apocalipsa.
Nu-i suficient să știi ce-i viitorul.
Trebuie să înțelegi și ce înseamnă.
„O farsă escatologică demențială. Extrem de amuzantă, este exact ceea ce te-ai aștepta de la o colaborare între Gaiman și Pratchett.“ Kirkus Reviews
„Semne bune este de departe una dintre cele mai amuzante opere de ficțiune pe care le-am citit vreodată. Pratchett și Gaiman au reușit să creeze o poveste ce țese doze mari de satiră, cinism, grotesc și umor neconvențional, făcând observații surprinzător de precise asupra vieții umane din întreaga lume.“ fantasybookreview.co.uk
„Un fantasy plin de înțelepciune pe care îl recomand tuturor cititorilor, în special celor cu simțul umorului și cu mintea deschisă, scris de doi autori ce se potrivesc de minune în rai (sau în iad!).“ biginjapangrayman.wordpress.com
„Semne bune trebuie citit de oricine s-a plictisit de tropii romanelor apocaliptice. Este de departe cel mai amuzant sfârșit al lumii pe care l-am citit vreodată.“ skyviewbookreviews.wordpress.com
„Personajele și complotul nebunesc fuzionează într-o carte coerentă, surprinzător de profundă și foarte amuzantă. (…) În esență, Semne bune este o carte despre apocalipsa pentru optimiști. Mesajul este pozitiv, dar, de asemenea, un avertisment.“ the-bibliofile.com
„Imaginația autorilor dă naștere unei capodopere comice în care cei patru călăreți ai Apocalipsei se deplasează cu motociclete, iar sfârșitul lumii este supus legilor lui Murphy.“ bookmovement.com
„Doar Neil Gaiman și Terry Pratchett pot scrie un roman care să te facă să simți că este bine să râzi din când în când de ceva pe care aproape toată lumea îl ia mult prea în serios.“ prettymayleen.wordpress.com
Luna Silva și Profeția, de Ionela Nicu-Anca
Titlu: Luna Silva și Profeția
Autor: Ionela Nicu-Anca
Editura: Ink Story
Dimensiuni: 20 × 13 × 3 cm
Număr pagini: 350
Gen literar: Fantasy, Ficțiune
Copertă: Broșată
ISBN: 978-606-95549-0-6
DESCRIERE
Neavând parte de iubirea necesară în copilărie, Luna Silva alege să studieze psihologia pentru a-și înțelege mai bine sentimentele. Deși aceasta este viața pe care o consideră normală, lumea ei va fi dată peste cap în ziua în care bunica se va stinge din viață.
În împrejurări cu totul speciale, va ajunge să se mute din București în satul Biertan din Transilvania, unde va descoperi că femeia care a crescut-o a făcut parte dintr-un clan de vrăjitoare și nu a fost niciodată așa cum a văzut-o ea.
Fapte greu de imaginat vor ieși la iveală în drumul său spre împlinirea ultimei dorințe a bunicii și înfăptuirea Profeției, care, în urmă cu câteva decenii, i-a pus familia pe fugă.
Va pătrunde într-o lume fantastică, din care va afla că face parte ca urmare a moștenirii sângelui magic.
Un jurnal plin de mister, un sat ascuns în inima pădurii, o cameră plină cu obiecte ciudate ce par mai degrabă ustensilele unui savant nebun, oameni lupi și vrăjitoare malefice sunt doar unele dintre descoperirile ce o vor șoca și o vor maturiza în același timp.
Această călătorie va reprezenta pentru Luna un drum al autodescoperirii, al cunoașterii și înțelegerii de sine și, totodată, al explorării noii realități în care se va vedea inclusă, fără voia ei.
Oare va reuși Luna să-și împlinească destinul sau va rămâne tânăra timidă de la început?
FRAGMENT
„Când te gândești la trecutul tău și al familiei tale, îți vin cel mai adesea în minte amintiri plăcute: surâsul cald al mamei, bătăile inimii ei simțite în scobitura dintre umăr și gât atunci când te ține în brațe, un sărut dulce înainte de culcare, poveștile de seară, sărbătorile animate de luminițe, cozonaci, miros de portocale și scorțișoară, căldura cuptorului care se răsfrânge în toată casa cu minunatele arome ale mâncărurilor ce se coc încet, imaginea tatălui care te poartă pe umeri și țopăie cu tine în spate…
Luna Silva nu trăise însă astfel de momente. Durerea trecutului o bântuia și probabil că avea să o facă și în viitor. Îi era greu să se gândească la faptul că existența sa curmase o altă viața. Știa că, dacă nu ar fi adus-o pe lume, mama ei încă ar fi trăit. Era nespus de dureros ca de Crăciun, când oamenii simțeau bucuria și pacea sărbătorilor, să-și aniverseze nașterea și să comemoreze, în același timp, moartea mamei.
Tatăl nu se implicase niciodată în creșterea ei, prin urmare, suferința de a nu avea un părinte fusese dublată de durerea necunoașterii celuilalt. Încercase să-l caute, însă neștiind mare lucru despre el, nu reușise să facă niciun progres, așa că îl îngropase undeva în sufletul ei, alături de mamă.
Luna rămăsese astfel să locuiască cu bunica maternă, o femeie în vârstă și posacă, ce prin atitudinea ei distantă nu o făcea decât să se simtă vinovată că exista, vinovată că-i ucisese fiica.”