1. Adela, Cosmin Leucuța, Privește ultima dată lumea asta plină de minciuni (proză scurtă), Ed. Humanitas, București, 2024 Povestire amplasată într-un decor urban cenușiu, în care personajul principal se îndrăgostește…
Lucian Ionică
-
-
George-Cosmin BORȘ scriitor Dacă aș fi primit întrebarea aceasta acum cincisprezece-douăzeci de ani, răspunsul ar fi fost clar. Science fiction. N-ar fi fost urmă de dubiu. De fapt, în mintea…
-
Lucian Ionică este cunoscut pasionaților de science-fiction prin povestirile publicare de-a lungul timpului în reviste (Paradox, Helion, Vatra, Orizont și altele), almanahuri (Almanah Anticipația, Almanah România Literară) și volume comune…
-
1. Hwang’s Billion Brilliant Daughters, Alice Sola Kim, The Time Traveller’s Almanac, Head of Zeus, London, 2013 Postmodernism pur-sânge, în care schimbările de perspectivă sau de cadru narativ sunt la…
-
1. Dincolo de albastrul cerului, Lucian Ionică, Dincolo de albastrul cerului (volum de povestiri aproape SF), Ed. Brumar, Timișoara, 2022 Povestirea, apărută inițial în Almanahul Anticipația din 1985, este elaborată…
-
1. Poet și cronicar, Lucian Ionică, Dincolo de albastrul cerului (povestiri aproape SF), Ed. Brumar, Timișoara, 2022 Un text încărcat de considerații teoretice. De menționat ideea de final, prin care…
-
1. Muzeul, Lucian Ionică, Dincolo de albastrul cerului (povestiri aproape SF), Ed. Brumar, Timișoara, 2022 Schiță publicată inițial în Almanahul Anticipația din 1989, cu accente moralizatoare, prin care gunoaie morale…
-
Rareori se întâmplă ca într-un roman portița grădinii să nu joace un rol important. A.P. Cehov Încercă să adoarmă, dar, ca de obicei în asemenea situații de așteptare, pline de…
-
Interviuri
„SF-ul, dacă nu se oprește doar la aventură și la spectacolul insolitului fantastic, te pune în fața marilor întrebări ale umanității” – interviu cu Lucian Ionică
Lucian Ionică (n. 28 martie 1952, Timişoara) a urmat Facultatea de Filosofie, Universitatea din Bucureşti și un curs post universitar la IATC. Teza de doctorat în filosofie, cu tema “Valențele…
-
O lume perfectă. Povestiri, de Lucian Dragoș Bogdan Titlu: O lume perfectă. Povestiri Autor: Lucian Dragoș Bogdan Editura Tritonic Colecșia: SFFH ISBN: 978-606-749-596-6 Format: 13 x 20 cm, 236 pagini…
-
1) Agrafa roz, Horea Sibișteanu, Fetiș, Ed. Nemira, București, 2019 O pastilă efervescentă despre dinamica interacțiunii sociale într-o organizație mare, posibil corporatistă. Desprindem, în cele câteva fraze scurte, amuzante, vioaie,…
-
Darius Hupov este cunoscut pentru implicarea sa în organizarea de evenimente culturale locale, dar și pentru dorința de a se implica național, chiar internațional. În zilele de 30, 31 mai…