Șapte virtuți deșarte și o păcătoasă moarte, de Alexandru Lamba
Titlu: Șapte virtuți deșarte și o păcătoasă moarte
Autor: Alexandru Lamba
Data Apariției: 27 mai 2022
Numar Pagini: 224
Tip Coperta: Broșată
Format: 107×177
Colectie: Biblioteca de Proza Contemporana
ISBN 978-606-33-8982-5
Prezentarea editurii
Un thriller psihologic despre șapte păcate, între care invidia, lenea, superbia ori desfrânarea, plus un personaj care caută purgatoriul. O poveste de azi, alertă, frustă și simbolică în același timp.
„Scenele se construiesc ca niște cadre cinematografice, alternând planul îndepărtat cu cel apropiat, iar ritmul este dat de structurile dialogale – scurte, intense, pe alocuri repetitive, ca o țesătură care introduce o anumită linie-refren.“ Cristina Bogdan
Alexandru Lamba (n. 1980) este scriitor și editor al revistei online „Galaxia 42”. A publicat două romane: Sub steaua infraroșie (2016) și Arhitecții speranței (2017), și un volum de proză scurtă, Singurătatea singularității (2018). A primit, printre altele, Premiul „Chrysalis“ al European Science Fiction Society, în 2016, și Premiul „Vladimir Colin”, în 2021.
Cerul ca oțelul, de Cosmin Leucuța
Titlu: Cerul ca oțelul
Autor: Cosmin Leucuța
Editura: Humanitas
An apariție: 2022
Pagini: 268
Format: 13×20 cm
ISBN: 978-973-50-7561-3
Colecție: 821.135.1 – Scriitori români contemporani
Prezentarea editurii
„Cerul ca oțelul este un tur de forță, așa cum ne-a obișnuit Cosmin în mai toate cărțile lui. Surprinzător că într-un cadru postapocaliptic, la limita supraviețuirii, autorul își alege drept protagonist o eroină, un fel de Ellen Ripley care învață să se adapteze într-o lume unde nu xenomorfii fac legea, ci propriii ei semeni dezumanizați, alienați. Road-novel, distopie, poveste cu mult suspans, violență bine dozată, dialoguri pe muchie de cuțit, cartea își atinge țelul fără ocolișuri inutile și ne obligă să medităm în cel mai serios mod la propria noastră natură. Am fi pregătiți să facem față unui astfel de univers fără să ne pierdem umanitatea?“ — ANDREI MOCUȚA
„O poveste tulburătoare despre lupta pentru supraviețuire a unui singure femei într-un peisaj postapocaliptic. Însă tot ce mai rămâne după un dezastru global de natură incertă este confruntarea terifiantă cu răul din oameni, căci speranța stă ascunsă printre tranșeele ființei. Un roman șocant, care îți ține sufletul captiv pe toată durata lecturii, doar pentru a fi devorat mai târziu.“ — IONU” CHERAN
COSMIN LEUCUȚA (n. 1986, Arad) a început să scrie povești la vârsta de 14 ani. La 23 de ani a scris romanul Laptele negru al mamei, câștigător al primului concurs de debut organizat de editura Adenium. În 2013, romanul Statele Unite ale lui Dumnezeu a fost nominalizat la Concursul de Debut Literar UniCredit, organizat de Editura Humanitas. În ianuarie 2015 a devenit invitat permanent al site-ului cultural Semne Bune, unde contribuie cu articole, recenzii și editoriale. Din 2017 face parte din echipa editorială a revistei digitale LiterNautica. În 2017 a publicat volumul de proză scurtă Numele altora (CDPL). A primit de două ori premiul Tânărul Prozator al Anului, pentru romanul Hoodoo (Polirom; 2018) și pentru volumul de proză scurtă Cum te vei îmbrăca la sfârșitul lumii? (CDPL; 2021). Este prezent în antologiile Treisprezece și Dragostea când te doare, coordonate de Doina Ruști. Locuiește lângă Timișoara, împreună cu cele patru pisici ale sale.
Apocalipsa după Darwin, de George Lazăr
Titlu: Apocalipsa după Darwin
Autor: George Lazăr
Coperta: George Ionescu
Foto copertă: Cassie Boca (Unsplash)
Nr. pag.: 332
ISBN: 978-606-9625-03-3
Colecţia: Colecția Science-Fiction, #179
Prezentarea editurii
Culegere de povestiri science-fiction și fiction, semnate de unul dintre cei mai apreciați scriitori de SF din România.
Temerea majoră a omenirii este extincţia rasei, în integralitatea ei. Iar în ultimele decenii, ideea pieirii acesteia din cauza roboţilor, care vor ajunge să preia supremaţia, a căpătat o amploare din ce în ce mai mare, tot mai mulţi scriitori văzând ca posibilă o astfel de ipoteză.
Unul dintre aceștia este George Lazăr, care, în nuvela ce dă titlul acestei excelente culegeri de povestiri, ne încântă cu o perspectivă a apocalipsei la care nimeni nu s-a mai gândit până acum! Da, este adevărat, roboţii, cu inteligenţa lor artificială mult superioară omului, vor ajunge să pună stăpânire pe lume, dar dacă vor face acest lucru dintr-un motiv cât se poate de… uman? Dacă apocalipsa roboţilor are la bază, de fapt, ideea evoluţionistă a lui Darwin?… Dacă extincția rasei umane nu este altceva decât… – vă lăsăm să descoperiți, cu uimire și încântare, răspunsul la aceste întrebări, în cartea ”Apocalipsa după Darwin”!
Conține povestirile:
- Apocalipsa după Darwin
- Camionagiul
- Arca lui Noe
- Cheia de boltă
- Întoarcerea zăpezilor
- Masă critică
- Culesul recoltei
- Paznicul stelelor
- Cronogeneză
- Switch
De ce tac civilizațiile extraterestre? de Dan D. Farcaș
Titlu: De ce tac civilizațiile extraterestre?
Autor: Dan D. Farcaș
Coperta: George Ionescu
Ilustrație copertă: Edward Paterson (Unsplash)
Editura: Pavcon
Nr. pag.: 398
ISBN: 978-606-9625-17-0
Colecţia: Colecția Science-Fiction, #184
Seria: Enigme
În anul 1983 apărea pe piața de carte din România prima ediție a ceea ce avea să devină un best-seller cum nu se mai cunoscuse în domeniul cărților de enigme, mistere și popularizare a științelor de frontieră – ”De ce tac civilizațiile extraterestre?” – care căuta să răspundă unei întrebări rămase valabilă și astăzi în conștiința oamenilor de pe întreg Pământul.
Matematicianul și popularizatorul de știință Prof. Dr. Acad. Dan D. Farcaș, cunoscut și iubit de cititorii revistelor ”Știință și Tehnică” și ”Colecția de Povestiri Științifico-Fantastice” pentru articolele și povestirile sale SF, aducea, prin intermediul cărții sale, argumente valide din punct de vedere științific în sprijinul ipotezelor lansate de oamenii de știință și de pasionații de ufologie, care căutaseră să deslușească misterul tăcerii civilizațiilor ce viețuiesc pe alte planete din galaxia noastră sau din alte galaxii.
Cu zeci de mii de exemplare vândute, dar cu sute de mii de cititori – căci pe atunci cărțile bune de împrumutau și circulau de la o familie la alta –, prima ediție a cărții ”De ce tac civilizațiile extratereste” a devenit o sursă de informații citată de către toți cei care deschideau subiectul OZN-urilor și al ”omuleților verzi, maronii sau cenușii”, în contexte academice sau la simple șuete.
Acum, după aproape 40 de ani de la prima apariție, celebrul scriitor şi popularizator Dan D. Farcaş, la insistențele fanilor săi, s-a încumetat să reia lucrul la cea mai vândută carte a sa, spre bucuria tuturor. Vreme de mai bine de un an i-a adus completări, actualizări și corecții, astfel că volumul de față vine cu noutăți incitante oferite de progresul științei și al tehnicilor spațiale, alături de cel al telescoapelor superperformante care, de pe orbita Pământului, scrutează spațiul în căutarea vieții extraterestre! Citind ediția a II-a a cărții ”De ce tac civilizațiile extraterestre?”, veți descoperi, cu surprindere și încântare, că răspunsul la această întrebare se întrevede de-acum mult mai clar și că, foarte curând, el ni se va dezvălui cu totul, pe măsură ce rasa umană va deveni, la rândul ei, o civilizație liberă să călătorească printre stele…
Ultimul martor, de Florin Giurcă
Titlu: Ultimul martor
Autor: Florin Giurcă
Editura: Pavcon
Coperta: George Ionescu
Ilustrație: Jr Korpa (Unsplash)
Nr. pag.: 326
ISBN: 978-606-9625-27-9
Colecţia: Colecția Science-Fiction, #143
Purtând subtilul ”Povestiri din viitor”, volumul de față reunește cele mai frumoase 10 povestiri despre călătoria în timp, oferite nouă în ultimii ani de scriitorul constănțean Florin Giurcă.
Ideile uluitoare, acțiunea debordantă, umorul fin și mai ales atmosfera creată cu migală în fiecare poveste fac din cartea de față o adevărată delicatesă literară, pe care orice pasionat de literatură science-fiction și fantastică ar fi bine să o pună la loc de cinste în biblioteca personală.
Conține povestirile:
- Locul meu nu este aici
- Doar o singură dată, Josiah!
- Viața lui Camus
- Newton Park
- Turma de triceratopși
- Energie pentru Cea de-a Șaptea Zi
- Împreună, pentru Pământul Făgăduinței
- Naguay Bliccala și falsul călător în timp
- Mica sirenă vișinie
- Ultimul martor
Ultimul Împărax (Seria INTERDEPENDENȚA, partea a III-a), de John Scalzi
Titlu: Ultimul Împărax
Autor: John Scalzi
Traducător: Nina Iordache
Titlu original: The Last Emperox
Data apariției: 24 iun. 2022
ISBN 978-606-43-1381-2
Editura: Nemira, Imprint Armada
Colecția: Armada
Format: Paperback
Dimensiuni: 130 x 200 mm
Nr. pagini: 272
Prezentarea editurii
Ultima parte a trilogiei INTERDEPENDENȚA.
- Câștigător al Dragon Award for Best Science Fiction Novel (2020)
- Finalist al Locus Award for Best Science Fiction Novel (2021)
Fluxul, calea interstelară dintre planetele Interdependenței, se prăbușește cu repeziciune. Drept consecință, sisteme solare întregi urmează să fie izolate de restul umanității. Ignorând dovezile dezastrului iminent, mulți încearcă să profite de ultimele zile ale celui mai măreț imperiu din istoria umanității.
Împăraxul Grayland a II-a și-a consolidat puterea și se străduiește să-și salveze supușii de la o moarte lentă, dar forțele opoziției pun la cale o ultimă încercare de a o detrona. Va reuși, alături de aliații ei din ce în ce mai puțini, să salveze întreaga umanitate? Sau va deveni Grayland a II-a ultimul Împărax încoronat?
„Scalzi a scris un final grozav al trilogiei INTERDEPENDENȚA, cu o intrigă extrem de bine construită și teribil de satisfăcătoare.“ – Publishers Weekly
„Aproape că nu este nimic mai fascinant decât să privești la felul în care un bun povestitor distruge cu migală lumea pe care a creat-o. Acest roman este ultima piesă dintr-o trilogie space-opera exemplară. Ultima piesă dintr-un domino al prăbușirii universului. Iar ultima piesă este importantă și pentru că ascunde în ea semințele unor noi începuturi.“ – Marian Coman, redactor-șef ARMADA
Xenocid (Seria JOCUL LUI ENDER, partea a III-a, paperback), de Orson Scott Card
Titlu: Xenocid
Autor: Orson Scott Card
Traducător: Constantin Dumitru Palcus
Titlu original: Xenocide
Data apariției: 15 iul. 2022
ISBN 978-606-43-1276-1
Editura Nemira
Colecția Armada
Format: Paperback
Dimensiuni: 130 x 200 mm
Nr. pagini: 592
Descrierea editurii
Al III-lea roman din SAGA LUI ENDER.
- Finalist al premiilor Hugo & Locus
În Xenocid cititorul descoperă o lume unde oamenii, Matca și „purcelușii“ speră să poată trăi în bună înțelegere. Lusitania, planeta pe care Andrew „Ender“ Wiggin a adus cândva pacea, pare un nou eden. Cel puțin, așa credea Ender…
Numai că Lusitania este infestată cu descolada, un virus letal pentru oameni, fără de care însă purcelușii nu se pot reproduce. Din cauza amenințării permanente a descoladei, Congresul Stelar ia o hotărâre fatală: să distrugă planeta, împovărând astfel conștiința omenirii cu un dublu xenocid.
Așa că flota pornește la atac, iar deznodământul pare inevitabil…
„Orson Scott Card, care a câștigat de mai multe ori și Premiul Hugo, și Premiul Nebula, a ajuns să stăpânească arta suspansului…“ – Chicago Sun Times
„În stilul său unic, Card ne propune cele mai profunde dileme etice, într-o narațiune captivantă.“ – The New York Daily News
„Personajele construite exemplar, perspectivele uimitoare asupra vieții și a universului și o aventură de proporții cosmice aduc romanul Xenocid, alături de cele două cărți ce îl precedă în SAGA LUI ENDER, pe lista cu lecturi esențiale a oricărui iubitor de science-fiction.“ – Marian Coman, redactor-șef ARMADA
Dune. Jihadul Butlerian, de Brian Herbert, Kevin J. Anderson
Titlu: Dune. Jihadul Butlerian
Autori: Brian Herbert, Kevin J. Anderson
Titlu original: The Butlerian Jihad
Traducători: Cristina Ghidoveanu, Ștefan Ghidoveanu
Data apariției 22 aug. 2022
ISBN 978-606-43-1323-2
Editura Nemira, Imprint Armada
Colecția Armada
Format Paperback
Dimensiuni 130 x 200 mm
Nr. pagini 784
Prezentarea editurii
LEGENDELE DUNEI – CARTEA I
Bestseller The New York Times
„Să nu-ţi faci maşină după asemănarea minţii omului!“
Brian Herbert și Kevin J. Anderson ne fac cronica Jihadului Butlerian, războiul uitat de zece mii de ani, care a modelat întreaga civilizație din universul DUNE creat de Frank Herbert.
La început, o facțiune de cymecilor – roboți extrem de puternici cu creiere omenești – au cucerit primul Imperiu al oamenilor. Apoi Omnius, singura mașină conștientă, s-a replicat, a construit armate de roboți și a transformat în sclavi atât oamenii, cât și roboții. Au mai rămas doar câteva planete care se opun dominației sale.
Xavier Harkonnen și Serena Butler sunt vârfurile de lance ale rezistenței umane. Pe planeta Rossak, cineva dezvoltă tehnologia care va face posibile călătoriile interstelare, iar vrăjitoarea Zufa Cena pregătește femei cu puteri extraordinare care să subjuge, deopotrivă, roboții și oamenii. Pe Arrakis, tânărul Selim învață să călărească viermii de nisip și primește cuvântul Domnului. În timp ce Vorian Atreides îl slujește cu credință pe Omnius și îi transferă conștiința oriunde e nevoie.
O rețea de personaje extraordinare, care vor pune în mișcare mărețul Jihad Butlerian și vor presăra semințele pentru viitorul imperiu dependent de mirodenie.
„— Oamenii de pe Pământ au fost măcelăriți pentru că eu i-am încurajat să se opună mașinilor care le erau stăpâni, dar nu mă simt deloc vinovat din cauza asta. Orice război trebuie să înceapă de undeva… Sacrificiul lor a demonstrat profunzimea spiritului uman. Gândiți-vă la exemplul Serenei Butler și al copilului ei nevinovat, la ceea ce a îndurat ea, și la faptul că totuși a supraviețuit! […] Serena ar putea avea un rol important în noua forță care va nimici mașinile, dacă și-ar recunoaște potențialul. Îi vorbi direct lui Manion Butler, tot mai înflăcărat: Alții ar putea încerca să-și asume meritul, dar Serena a fost adevărata scânteie a marii revolte de pe Pământ. Copilul ei a fost omorât, și ea a ridicat mâinile împotriva mașinilor gânditoare, sub ochii tuturor. Gândiți-vă! Ce exemplu este ea pentru întreaga rasă umană…
Iblis păși mai aproape de membrii tribunalului.
— Pe tot cuprinsul lumilor Ligii, oamenii vor auzi de curajul său și-i vor simți durerea. Vor adera la cauza Serenei, în numele ei, dacă li se va cere acest lucru. Se vor ridica într-o luptă eroică pentru libertate, o cruciadă sfântă… un jihad. Ascultați afară… Îi auziți scandându-i numele?“
Dune. Cruciada mașinilor, de Brian Herbert, Kevin J. Anderson
Titlu: Dune. Cruciada mașinilor
Autori: Brian Herbert, Kevin J. Anderson
Traducători: Cristina Ghidoveanu, Ștefan Ghidoveanu
Titlu original: The Machine Crusade
Data apariției 22 aug. 2022
ISBN 978-606-43-1324-9
Editura Nemira, Imprint Armada
Colecția Armada
Format: Paperback
Dimensiuni: 130 x 200 mm
Nr. pagini: 848
Prezentarea editurii
LEGENDELE DUNEI – CARTEA A II-A
Bestseller The New York Times
Au trecut mai bine de două decenii de la aventurile din Jihadul Butlerian.
Cruciada împotriva roboților gânditori nu s-a oprit nicio secundă în tot acest timp, dar Serena Butler și Irbis Ginjo, liderii oamenilor, au avut parte doar de victorii minore. Combatanții conduși de Jool Noret se transformă într-o castă de luptători de elită, o adevărată armă împotriva dominației mașinilor. Aurelius Venport și Norma Cenva sunt pe punctul de a realiza cea mai importantă inovație tehnologică din istoria omenirii.
Iar departe, pe Arrakis, o planetă căreia nimeni nu-i acordă prea multă atenție, Selim și războinicii lui pornesc pe calea care îi va transforma în fremenii ce vor schimba cursul istoriei.
„Trei tinere cu ochi strălucitori, în robe albe tivite cu stacojiu, ca și cum marginile le-ar fi fost înmuiate în sânge, o însoțeau pe stareță în prezența Serenei. Femeile gărzi de corp erau înalte și musculoase, cu chipuri liniștite, ca dăltuite-n piatră. Capetele le erau acoperite de glugi dintr-o plasă fină, țesută cu fir de aur. Fiecare dintre ele avea tatuat, deasupra sprâncenei stângi, un mic simbol al Jihadului Butlerian.
Cu paisprezece ani în urmă, când comandantul Jipolului descoperise pentru prima oară loialiști ai lui Omnius complotând în secret împotriva Serenei, Iblis înființase un corp special de gărzi feminine care s-o protejeze pe Preoteasa Jihadului. «Serafimii» ei erau, totdată, niște amazoane războinice și vestale, însoțitoare alese cu grijă, desemnate de Marele Patriarh să se ocupe de tot ce i-ar fi trebuit Serenei.
Livia Butler mergea destul de repede ca să fie cu un pas înaintea celor trei serafimi. Serena se îndepărtă de altarul fiului ei, zâmbi și o sărută protocolar pe obraz pe bătrână.“
Dune. Bătălia Corrinului, de Brian Herbert, Kevin J. Anderson
Titlu: Dune. Bătălia Corrinului
Autori: Brian Herbert, Kevin J. Anderson
Traducători: Cristina Ghidoveanu, Ștefan Ghidoveanu
Titlu original: The Battle of Corrin
Data apariției 22 aug. 2022
ISBN 978-606-43-1325-6
Editura Nemira, Imprint Armada
Colecția Armada
Format Paperback
Dimensiuni 130 x 200 mm
Nr. pagini 800
Prezentarea editurii
LEGENDELE DUNEI – CARTEA A III-A
Bestseller The New York Times
Au trecut aproape șase decenii de la evenimentele din Cruciada mașinilor, cele mai sângeroase ale Jihadului Butlerian.
După lupte nesfârșite, planetele sunt eliberate una câte una, iar oamenii încep să întrezărească, plini de speranță, finalul tiraniei seculare a mașinilor gânditoare.
Din păcate, Omnius mai are o carte de jucat: răspândește virusuri letale prin toată galaxia, decimând populații întregi. Din nou, totul pare pierdut și ultima șansă a omenirii se joacă la Corrin.
În cea mai mare bătălie din istorie, oamenii și mașinile se vor confrunta pentru ultima dată.
„Înconjurat de cei care mureau în chinuri, de gemete și de toată gama de implorări, Erasmus îl înregistra, sârguincios, pe fiecare dintre subiecții experimentului, cu aceeași grijă. O cerea acuratețea științifică. Retrovirusul ARN mortal era aproape gata să fie lansat. Abia venise de la ultima dintr-o serie de întâlniri cu Rekur Van, în cadrul căreia discutase cele mai bune metode pentru răspândirea molimei. […]. Van era obsedat de posibilitatea de a-și regenera membrele, dar robotul avea alte priorități. […] Îmbrăcat într-una dintre robele lui elegante favorite, de data asta de un albastru intens, Erasmus trecea dintr-o cameră în alta, păstrând pe fața de metalfluid un zâmbet plăcut. Rata de infectare era de aproape 70%, iar mortalitatea anticipată – de 43%. Mulți dintre cei care se însănătoșeau rămâneau totuși permanent infirmi […]. Firește, paranoia și comportamentul irațional erau simptome previzibile ale virusului. […] Erasmus se simțea mândru de realizările sale. Era ușor să creezi o boală care să omoare aceste fragile ființe biologice. Secretul era să găsești una care să se răspândească repede printre oameni, să ucidă un procent mare de victime și să fie aproape imposibil de vindecat. Robotul și colegul lui tlulaxa se opriseră asupra unui retrovirus ARN modificat genetic, care se răspândea prin aer și care, deși oarecum vulnerabil în mediul exterior, era transmis cu ușurință prin membranele mucoaselor sau prin rănile deschise.“
Sandman #3. Țara Visului, de Neil Gaiman
Titlu: Sandman #3. Țara Visului
Autor: Neil Gaiman
Grafică de Kelly Jones, Malcolm Jones III, Charles Vess, Colleen Doran
Traducere din limba engleză de Alex Văsieș
ISBN: 9786067107944
Tip coperta: hardcover
Pagini: 160
Mărime: 175×270 mm
Patru episoade unice alcătuiesc al treilea volum din seria SANDMAN: povestea celei dintâi puneri în scenă a piesei Visul unei nopți de vară de William Shakespeare; povestea lui Calliope, o frumoasă muză ținută prizonieră de un romancier pentru a-i satisface nevoia de a scrie; tirania ființelor umane văzută prin ochii unei pisici; și ultimele pagini de jurnal din viața unei femei nemuritoare care nu-și dorește decât să moară. Este inclus de asemenea și scenariul original pentru „Calliope”, cu însemnările autorului și ale ilustratorului.
Unul dintre cele mai apreciate romane grafice din toate timpurile, SANDMAN, multi-premiata capodoperă a lui Neil Gaiman, a stabilit standardul în materie de literatură fantasy în domeniul benzilor desenate. Ilustrată pe rând de cei mai căutați artiști din domeniu, seria este un amestec bogat de mitologie modernă și străveche, în care ficțiunea contemporană, drama istorică și legenda sunt întrețesute fără cusur.
„Cea mai spectaculoasă poveste din istoria benzilor desenate.” – The Los Angeles Times Magazine
„Inteligentă, spirituală și minunat construită.” – Time Out
„Neil Gaiman este pur și simplu o sursă inepuizabilă de povești și suntem norocoși să-l avem în orice domeniu artistic.” – Stephen King
Băiatul din pădure, de Harlan Coben
Titlu: Băiatul din pădure
Autor: Harlan Coben
Traducere din limba engleză de Roxana Brînceanu
Titlul original: The Boy from the Woods
ISBN: 9786069000984
Tip coperta: hardcover
Pagini: 416
Mărime: 150×220 mm
Pădurea pare să-i fi fost dintotdeauna casă lui Wilde, un copil cu trecut necunoscut și identitate misterioasă. Ajuns între timp un adult cu capacități intelectuale și fizice remarcabile, el trebuie să găsească acum doi adolescenți dispăruți, înainte ca absența lor să aibă consecinţe dezastruoase pentru comunitate. Wilde ştie că este o cursă contra timpului pentru a le salva viața și a expune secretele întunecate ale unora dintre protagoniști. Însă, după cum va descoperi, cazul se extinde mult dincolo de granițele suburbiei pașnice, unde cei puternici, politicieni corupți şi moguli mediatici, sunt protejați chiar și când dețin secrete ce ar putea distruge vieți.
Harlan Coben (n. 1962) a început să scrie din colegiu, iar primul roman i-a fost acceptat pentru publicare la vârsta de 26 de ani, după care s-a dedicat exclusiv scrisului. A scris 33 de cărți, traduse în 45 de limbi, și a fost primul autor câștigător al tripletei de premii Edgar Award, Shamus Award și Anthony Award.
Este, de asemenea, creatorul și producătorul executiv al câtorva filme și seriale Netflix și pentru televiziunea franceză.